Olay, geçtiğimiz hafta Kültür Mahallesinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Kayserili oldukları tespit edilen haklarında 10 ayrı suçtan araması olan T.M., 6 suçtan araması olan K.Ö. ve 4 suçtan araması olan S.A. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin titiz çalışması sonucu şehirlerarası otobüs terminalinde yakalandı.

“İÇ ÇAMAŞIRI SATIYORUZ” BAHANESİ

Üç kadın daha önce kullandıkları yöntemi bu kez Kültür Mahallesindeki bir apartman dairesinde uygulayarak hırsızlık olayına karıştı. Gittikleri evlerde herhangi birisiyle karşılaştıklarında ‘İç çamaşırı satıyoruz’ bahanesiyle evlere girerek hırsızlık yapan 3 kadın, kimsenin olmadığı evlerde ise kapı dillerini düşürme yöntemiyle hırsızlık yapıyorlardı.

ÇANTALAR, GÜVENLİK KAMERASINDA!

Aynı yöntemle bu kez Kültür Mahallesinde hırsızlık girişiminde bulunan şahıslar, girdikleri evde bulunan 10 bin lira değerindeki ziynet eşyasını ve bir adet ruhsatlı silahı yarım saatlik bir çalışmayla alarak kayıplara karıştı. Evden aldıklarıyla apartmandan uzaklaşan üç kadın apartmanın girişinde bulunan güvenlik kameralarını fark edince binaya girişi çıkış yaptıkları sırada yüzlerini gizlediler. Çaldıkları eşyaları yanlarında bulunan çantaya koyarak kaçan şüpheliler güvenlik kamerasına takıldı.

POLİS OLAYDAKİ ÇANTADAN YAKALADI

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alarak çalışma başlattı. Haklarında denetimli serbestlik kararı bulunan üç kadın, Zonguldak’tan Düzce’ye geldikleri sırada yanlarında olayda kullandıkları çantalarla şehirlerarası otobüs terminalinde görülünce güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. İki kişi tarafından da teşhis edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABER;Y.SEVER