Düzce'de göreve başlayacak olan 95 Polis memuruna İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman tarafından eğitim semineri verildi. Kahraman, “eğitimi birinci ağızdan ben vereceğim” diyerek kürsüye çıktı.

İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, polislere verdiği eğitime Düzcede'ki trafik hakkında bilgiler vererek başladı. Tem otoyolu ile D-100 Karayolu Düzce'den geçtiği için araç yoğunluğu olduğunu söyleyen Kahraman ”Geçen sene Ramazan Bayramı arefesinde yaptığımız çalışmada 12 saatte 78 bin aracın Düzce'den geçtiğini tespit ettik. Trafiğin sevk ve idaresinden sorumlu olan bizler için bu rakam önemli.” dedi. Kahraman ayrıca göreve yeni başlayacak olan polislere ”Geldiğiniz yerlerde değişik problemlerle uğraşmış olabilirsiniz, değişik branşlarda çalışmış da olabilirsiniz ama burada bizim öncelikli konularımız asayiş ve trafiktir. Asayişte şahsa ve mala karşı kritik bir noktadayız. Çevre illerden ilimize gelen birçok suç işleyen kişiler var. O yüzden bizim dışardan gelenler için dikkatli olmamız gerekiyor. Biz geceleri yabancı araçlar üzerinde uygulamalar yapıyoruz. Bütün bu çalışmalar sonucunda suçluları yakaladık.” şeklinde konuştu.
Düzce'yi 6 bölgeye ayrıldığını anlatan Kahraman, “ Mahalleleri birleştirerek toplam 6 bölge yaptık. Bu bölgeleri daha da arttıracaktık ancak yeni kente açtığımız karakol biraz olsun bizi kısıtladı. Önümüzdeki günlerde bölgeleri arttırarak olaylara daha da yakın olacağız. Polis sokakta gezdiği sürece bir çok şeyi görerek müdahale edebilir. Araçla geçmekle her şey görülemez” diyen Kahraman göreve başlayan polislere hayırlı olsun diyerek konuşmalarını sonlandırdı.