Otomobil fiyatlarının artması ile dolandırıcıların yeni yöntemleri, 'Pes' dedirtiyor. Düzce’de akıllara durgunluk veren olay bugün Yeni Sanayi Sitesinde bulunan bir oto ekspertiz servisinde ortaya çıktı. Muhammet Keskin, 3 yıl önce Hicabi E. isimli bir şahıstan 2009 model otomobil satın aldı. Muhammet Keskin, 3 Yıldır bindiği ve muayene istasyonundan muayeneden geçen otomobilini bu gün kontrol amaçlı oto ekspertiz firmasına götürdü.  Otomobili inceleyen servis yetkilileri, şase numarasının yazılı olduğu plakanın kaynatılmış olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine otomobilin geçmişi ile ilgili araştırma yapan servis çalışanları, otomobilin 2014 yılında Amasya’nın Merzifon ilçesinde bir kişinin öldüğü ve bir kişinin de ağır yaralandığı trafik kazasına karıştığını belirledi. Kazanın ardından aracın perte çıkartıldığını öğrenen servis yetkilileri otomobilin 2009 değil, 2003 model olduğunu, şase numarasının değiştirildiği ve otomobil kasasının da aynı model başka bir araçtan kesilerek otomobile monte edildiğini ortaya çıkarttı.

Oto ekspertiz firmasının yetkililerinden aracın change olduğunu öğrenen araç sahibi Muhammet Keskin neye uğradığını şaşırdı. Servis yetkilileri ise, durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine oto ekspertiz servisine gelen polis ekipleri, aracı incelemek üzere Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

“Ruhsatta 2009 gözüküyor, kasası 2003 model”

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Onay Oto Ekspertiz servisi yetkilisi Eyüp Yavuz, “Bu araç normalde ruhsatta 2009 olarak gözüküyor, kasası 2003 model. Aracı çenç yapmışlar, ön tarafından kesmişler şase numarasının olduğu yeri, 2003 model bir lacivert kasa eklemişler bu aracı. Bu araç daha öncesinde, Amasya’da 2014 yılında ciddi anlamda bir kazaya karışmış ve perte çıkmış araç. Bu kazada bir kişi ölmüş, bir kişi de ağır yaralanmış. Sonrasında bu aracı, şimdiki kullanan sahibine sadece ‘boyalı, renk değişimi yapıldı’ diye satmışlar. Bugün bu aracı bize kontrol amaçlı getirdiklerinde gövdesinde nereye baksak, 2003 tarihini ibaresini gördük. Ancak, aracın 2009 model olarak ruhsatta görünmesi de aracın zaten change olduğunun bir göstergesi. Detaylandırdığımızda, aracın ön tarafını söktüğümüzde şase numarasının bağlı olduğu bölgenin, kesilerek kaynatıldığını gördük. Bizde emniyet güçlerine haber verdik. Emniyet ekipleri de gereken işlemleri başlattılar” dedi.

“Otomobil alacaklar, araçları güvendikleri oto ekspertiz firmalarına kontrol ettirsinler”

Araç almak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Yavuz, “Burada bir mağduriyet var. Benim Düzcelilere tavsiyem; araç alacağınız zaman mutlaka güvendiğiniz ekspertiz firmalara göstermeleri. Bu araç bir de muayeneden de geçiyor. Muayene istasyonları bunu göremez. Çünkü o bölgeler gizli olarak kaynatılıyor. 3 yıldan bu yana bu arkadaşımız bu aracı kullanıyormuş ve muayeneye de sokuyormuş. Bu ara. Daha önce 3-4 tane daha da ekspertiz firmasında da kontrol edilmiş, dikkatlerden kaçmış” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI