Akçakoca ilçesine bağlı Karatavuk Köyü’nde ormanlık alanda mahsur kalan Z.K isimli bir kişi, AFAD ve jandarma timlerince kurtarıldı. Alınan bilgilere göre Z.K isimli bir kişi, Karatavuk Köyü Kordon Sırtı mevkiinde bulunan evine aracı ile ilerlerken, 50 santimetreyi bulan kar birikintisi nedeniyle yolda kaldı.

Aracından inen Z.K, ormanlık alanda karlı bölgeyi yaya olarak geçerek evine ulaşmak istedi. Bir süre yürüyen Z.K, soğuk hava ve 50 santimetreyi bulan yoğun kar nedeniyle yolda kaldı.

Ayak kısmında hipotermi, yani donma hisseden Z.K zor şartlarda küçük bir ateş yaktı. Düzce 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunan Z.K,  jandarma ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine vakit kaybetmeden AFAD ekipleri ile bölgeye intikal eden jandarma timleri,  zorlu hava koşulları nedeniyle akşam saat 18:35 sıralarında ormanlık alanda Z.K’ya ulaştı.

İlk müdahalesi jandarma timleri tarafından ormanlık alanda yapılan Z.K, Akçakoca Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Z.K’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HABER: Savaş ARI