FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 27’si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. Geçtiğimiz salı günü hakim karşısına çıkan tutuklu sanık İlhan Celiloğlu’nun kardeşi olan ve tutuksuz yargılanan Veysel Celiloğlu bugün hakim karşısında kendisini savundu.

“Karımın ruh hastası olduğu doğru değildir”
15 Temmuz günü ağabeyinin isteğiyle Bolu’da bulunan devre mülklerinde olduğunu belirten Veysel Celiloğlu, ağabeyinin karısı için söylediklerini yalanladı.

Celiloğlu, “Ağabeyim karım için ruh hastası olduğunu belirterek olayları abarttığını söyledi. Karımın ruh hastası olduğu doğru değildir. Ruh hastası birine ehliyet vermezler. Bu iddiayı kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

“Fetullah Gülen şarlatanının propagandasını yapmadım”
Ağabeyi İlhan Celiloğlu’nun cemaat sempatizanı olduğunu ifade eden Veysel Celiloğlu şöyle devam etti:

“Ağabeyim İlhan Celiloğlu cemaatin içindeydi. Cemaatin sempatizanıydı. Bu sebepten dolayı da kamuoyunda Celiloğlu cemaatçi olarak tanındı. Ağabeyim yüzünden ailemizin ismi karalandı. Ben hiçbir zaman Fetullah Gülen şarlatanının propagandasını yapmadım. Ailede baskın olan her zaman ağabeyimdi ve para işlerini de o yönetirdi. Benim söz hakkım yoktu. Ağabeyim İlhan Celiloğlu önümüze ne koyarsa imzalardık.”

Öte yandan Veysel Celiloğlu’nun ifadelerinin karşısında ağabey İlhan Celiloğlu’nun duruşma sırasındaki sıkıntılı halleri dikkat çekti.

Haber: Ö. YILMAZ