Düzce’de meydana gelen olayda, Eren Tatar isimli 12 yaşındaki küçük çocuk, öğrenim gördüğü Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan çıktıktan sonra, evine geldi. Ailesine ‘Arkadaşım ile birlikte dışarı çıkacağım’ diyerek evinden ayrılan Eren Tatar’dan uzun süredir haber alamayan ailesi büyük panik yaşadı. Birlikte çıktığı arkadaşının evine giden Eren’in ailesi, arkadaşından en son Eren ile birlikte okul bahçesinde oynadıklarını öğrendi.

Bunun üzerine Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Metek TOKİ Sitesi arkasında bulunan dere kenarlarını kontrol eden aile, Eren’in izine rastlayamadı.

İyice paniğe kapılan aile, polis ekiplerine kayıp ihbarında bulundu. MHP Yığılca İlçe Başkanı İlhan Yalçın’ın kardeşi Yığılca Sarıkaya Muhtarı Ercan Yalçın’ın torunu olan Eren Tatar için, Düzce Valisi Cevdet Atay ve AFAD ekipleri seferber oldu.

Küçük Eren için yapılan arama çalışmalarında sevindiren haber ise gece saatlerinde geldi. D-655 Karayolu Yığılca Kavşağı mevkiinde ticari bir taksi şoförü küçük Eren’in durumundan şüphelenerek, aracı durdurdu. Eren’e nereye gittiğini soran taksi şoförü, küçük çocuğun yolunu kaybettiğini söylemesi üzerine, aracına bindirerek, Metek TOKİ’de oturan ailesine teslim etti. Aile çocuklarının bulunmasıyla büyük bir sevinç yaşadı.