Düzce’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Polonya’dan gelerek teslim olan Bolu Dağı'ndaki ünlü et lokantası sahibi İsmail Çolak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.  

İlk çıkartıldığı mahkemede Son olarak söz verilen İsmail Çolak suçlamaları kabul etmeyerek “Ben DÜSİAD üyesi değilim, mütevelli heyetinde bulunmadım. Sürekli yurt dışına kaçma ihtimalim üzerinde duruluyor. Ben bu yaştan sonra yurt dışına kaçmam. Benim yurt dışına çıkma amacım yeni iş görüşmeleri yapmaktı. Ben ülkemi, milletimi seviyorum. 50 yıldır ticaret yapıyorum, bunun 40 yılını kendi iş yerlerimi açarak devam ettirdim. Yakamdan bir türlü düşmediler. Eğer bu iş başıma gelmeseydi Bolu Dağı’nda yeni istihdam alanları oluşturmak için mücadele verecektim. Benim kaçacağım konusunda mahkemenin görüşü var. Vallahi, billahi, tallahi kaçma düşüncem yok. Beraatımı istiyorum” ifadelerinde bulunmuştu.

Etkin pişmanlık yasası göz önünde bulundurularak 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılan Çolak, bugün son kez hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu bulunduğu Çilimli Cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katılan Çolak, tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak, mahkeme tarafından tahliye edildi.

Çolak cezaevi çıkışında oğlu tarafından karşılandı.

Haber: Savaş ARI