Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Huzur-6" uygulaması kapsamında Düzce'de genel asayiş denetimi yapıldı. Uygulama dün akşam saat 20.00'da başladı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uygulamada, çok sayıda polisin katılımıyla sabit yol uygulaması, eğlence mekanları ve umuma açık yerlerde denetim yapıldı. Asayiş uygulamasına, narkotik suçlarla, mali suçlarla, terörle, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik ekipleri katıldı. Yapılan incelemeler sonucunda aranan şahıslar ve silah taşıyan şüpheliler gözaltına alınarak adli işlem uygulandı.

Umuma açık yerlerde bulunanların Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamasına tabi tutulduğu uygulamada, kent giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında araçlar arandı. Kontroller sırasında bin 428 kişi sorgulanırken, aranan 7 şahıs yakalandı. Kontrol edilen 95 işyerinden 3'üne cezai işlem uygulandı.

398 aracın kontrol edildiği yol denetimlerinde ise trafik kurallarına uymadığı belirlenen 22 araç sahibine 19 bin 49 lira ceza uygulandı, 1 araç da trafikten men edildi. Ayrıca kontrollerde iki ruhsatsız silahtan 2 kişiye işlem yapılan "Huzur Uygulaması 6" saat 22.00'da sona erdi.