Düzce’de evlere dadanan ve çok sayıda maddi değeri yüksek ziynet eşyası çalan 2’si kadın 4 hırsızlık şüphelisi, Düzce Polisinin sıkı takibi sonucunda Bursa’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Farklı tarih ve farklı adreslerde hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirlenen Ezgi Nur Bozan, Gülbahçe Ura Hakan Özdem ve Zeki Özdem isimli şahıslar, en son Azmimilli Mahallesinde ikamet eden bir polis memurunun evine girerek 20 bin TL değerinde ziynet eşyası ile SAR9 METE beylik silahını çaldı ve kayıplara karıştı.

Meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili harekete geçen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, 4 şüphelinin de Düzce’de farklı zaman ve adreslerde meydana gelen hırsızlık olayının failleri olduğu belirlendi. Hırsızlık zanlılarının Bursa’ya kaçtığını tespit eden Düzce Polisi, Bursa polisi ile irtibata geçti.

4 şüphelinin Bursa’daki kaldığı adresleri tespit eden polis ekipleri, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon için düğmeye bastı. Şüphelilerin kaldığı adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri Ezgi Nur Bozan, Gülbahçe Ura Hakan Özdem ve Zeki Özdem isimli şahısları gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çalıntı ziynet eşyalarının bir kısmı ile polis memurunun evinden çalınan beylik tabancası bulundu.

Düzce’ye getirilen 4 şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları Düzce Adliyesi’nde savcının tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

4 şahısla bağlantılı olduğu tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanması için ise emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.