Düzce’de, H.E’ye ait bir kişiye ait 300 bin TL değerindeki inşaat malzemeleri, 28.03.2022 tarihinde gece saatlerinde inşaat için bırakılan bir arsa üzerinden kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Ertesi gün inşaat malzemelerinin bulunduğu arsaya gelen H.E, inşaat malzemelerinin çalındığını fark edince, durumu Düzce 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri, arsa üzerinde parmak izi ve ayak izi tespit çalışması yaptı. Yapılan incelemelerde sonuç alınamaması üzerine, devreye Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) girdi.

Çevredeki güvenli kameraları, MOBESE ve PTS kayıtlarını inceleyen JASAT Timleri, hırsızlık olayının faillerinin S.H, N.K., E.Y., E.Ö ve Ö.K olduğunu tespit etti. Bunun üzerine şüphelilerin adreslerine operasyon düzenleyen JASAT ekipleri, S.G, N.K ve E.Y isimli şahısları gözaltına aldı. Operasyonlarda adreslerinde bulunamayan E.Ö ve C.K isimli 2 şahsı arama çalışmaları devam ederken, gözaltına alınan S.G, N.K ve E.Y. işlemleri için Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Şahısların jandarmadaki işlemlerinin ardından, Düzce Adliyesi’ne sevk edilecekleri bildirildi.