D-100 Karayolu Kaynaşlı merkez ışıklar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bolu Dağı’ndan Düzce istikametine seyir halinde olan ve Kazım Gök idaresindeki bitüm yüklü tankerin freni boşaldı. Ardından lastiği patlayan tankerin sürücüsü durabilmek ve olası bir faciaya neden olmamak için tankeri orta refüje sürdü. Isınan balatalar nedeniyle tanker bir anda alev aldı.



Yaşanan olayın ardından yaralanan sürücü şoför mahallinde sıkıştı. Sürücünün imdadına ise çevredeki vatandaşlar koştu. Bacağının kırıldığı öğrenilen sürücü vatandaşların yardımı ile sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Şoförün çıkarılmasının hemen sonrasından peş peşe patlamalar yaşandı. Korku ve panik halinde haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ile 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.



Kaynaşlı Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerinin anında müdahale ettiği yangına Düzce Belediyesi itfaiye ekiplerinden de destek geldi. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede kontrol altına almayı başardığı yangında son olarak soğutma çalışması yapılarak tanker söndürüldü.



Bacağından yaralanan ve dumandan etkilenen tanker sürücüsü Kazım Gök ise sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yangının ardından D-100 karayolu Ankara ve İstanbul istikametine güvenlik nedeniyle yaklaşık 1 saat süreyle kapatıldı. 



Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme sürüyor.


Haber: Ö.YILMAZ