Konuralp’te bulunan bir taksi durağına meydana gelen yağma ve kasten yaralama vakasının faili demir parmaklıklar arkasını boyladı.

17 Aralık’ı 18 Aralık’a bağlayan gece saat 01.20 sıralarında yaşanan olay şöyle gelişti: “Şüpheli H.Z. kadın arkadaşı ile birlikte taksisine bindiği şoföre Ankara’ya gitmek istediğini söyledi.

Bu isteğine olumsuz cevap alması üzerine taksi şoförünü darp eden şüpheli, arabasını zorla alıp kaçmaya başladı. Taksi şoförü aracını çalan şahsa engel olmak isterken az kalsın canından oluyordu.

Gözü dönmüş şüpheli H.Z. taksiyi şoförün üzerine sürerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Taksi şoförünün, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunmasının ardından emniyet güçleri şüphelinin yakalanması için harekete geçti.

Resmî ve sivil ekiplerin ‘Dur’ ihtarına uymayarak D-100 karayolundan Düzce-Bolu istikametine aşırı süratli ve tehlikeli şekilde kaçışını sürdüren şüpheli, Kaynaşlı Uygulama Noktası ve bölge trafik ekiplerince yol kapama yapılarak durduruldu.

Direksiyondaki şüpheli H.Z. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.