24 Ekim Salı günü telefonla ulaştıkları mağdura kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, Uzunmustafa Mahallesi’nde ikamet eden mağduru “banka hesaplarınızdan FETÖ Terör örgütüne yardım edilmiş” yalanına inandırarak para talep etti. Mağdurdan 53 bin TL parayı poşet içerisinde göndereceği kişiye vermesini isteyen şüpheli dolandırıcılık olayını gerçekleştirdi.

Mağdurun 53 bin TL dolandırıldığını öğrenen Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, vakit kaybetmeden titiz bir soruşturma yürüttü. Ekipler önce İl genelinde şüpheli eşkâller üzerinde çalışma yaptı. Aynı gün olayın şüphelilerin eşkâllerinden yola çıkılarak, kimlikleri ardından kaldıkları yer ve şehre geldikleri araçları tespit edildi.

Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren Ali Zena B. ve Oktay A. isimli şüpheliler kaldıkları otelde polisin düzenlediği film gibi operasyon ile aynı gün yakalandı.



Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 600 Dolar ve 4 bin 665 TL para ele geçirilerek mahkemece el konuldu. Gözaltına alarak emniyete götürülen şüpheliler emniyetteki sorgusu tamamlandıktan sonra sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.





Mağdurun parasını alarak otobüs ile İstanbul’a gittiği tespit edilen üçüncü şüpheli şahsın ise yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.



Haber:Y.SEVER