Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik Türkiye genelinde "Duman-3" Operasyonu yapıldı.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 24 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen operasyonun Düzce ayağında İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tekel bayi, büfe ve "tablacı" gibi isimler altında faaliyet gösteren 12 iş yerinde arama ve denetim yaptı.

Yapılan aramalar sonucunda 169 adet elektronik sigara likidi, 130 paket kaçak sigara, 170,08 kg kıyılmış tütün, 40 bin 580 adet kıyılmış tütün doldurulmuş makaron sigara, 57,975 kg nargile tütünü ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca, işyerlerinden 1’inin işyeri açma ve çalıştırma belgesi, 1’nin de TAPDK belgesi olmadan faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bu iş yerlerine idari işlem uygulanırken, ele geçirilen suç ve suç unsurları ile ilgili olarak ise 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan gerekli adli işlemler yapıldı.


Haber: C.ÜSTÜNER