Akçakoca merkeze bağlı Osmaniye Mahallesi Keskin Sokak’ta geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan hırsızlık olayı gece yarısı meydana geldi. Ev halkının köyde olmasını fırsat bilen hırsız ya da hırsızlar, bahçe merdivenini dayayarak önce ağaca ardından evin üst katına çıktı.

Fındık toplamak üzere köylerine giden Sağlam ailesinin evine giren hırsızlar, evin ikinci katında bulunan kasaya yöneldi.

Çelik kasanın bulunduğu odanın kapısını zorlamak suretiyle kıran hırsızlar, odadaki kasayı da parçalayarak açtılar.

Kasada bulunan nakit ve altınlarla birlikte toplam değeri 200 bin lirayı bulan hırsızlık olayını ertesi gün eve gelen aile fertleri fark etti.

Soyulduklarını anlayan Sağlam ailesi polise haber verdikten sonra, polis ekipleri eve gelerek olay yeri incelemesi yapıp parmak izi örnekleri aldı.

Yaşadıkları hırsızlık şokunu atlatamadıklarını belirten mağdur Hakan Sağlam, hırsızlık olayının kendilerini tanıyan, para kasalarının olduğundan haberdar olan ve o gece köyde olduklarını bilen kişi ya da kişiler tarafından gerçekleşmiş olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Hakan Sağlam ayrıca, para ve altın olarak toplam 200 bin liralarının çalınmış olduğunu ifade ederken, "Kim yapmışsa bizi bilenler yapmıştır." açıklamasını yaptı.