81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Huzur Türkiye Uygulaması saat 20:00’de başladı. Polis ve Jandarma ekipleri tarafından aynı anda şehir giriş ve çıkışlarında gerçekleştirilen uygulamada şüpheli şahıslar ve araçlar incelendi. Uygulamanın ikinci ayağında ise ekipler kapalı alanlarda inceleme yaparak şüpheli kişileri inceledi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından D-100 karayolu Çilimli ve Kaynaşlı mevkiinde ortak uygulama gerçekleştirildi.



Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri D-655 karayolu Yığılca ışıklı kavşakta uygulama yaparken, Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler ise aynı saatlerde TEM otoyolu Düzce geçişinde uygulama yatı. Şüpheli araçlar ve şahıslar üzerinde yapılan uygulamada yaklaşık 500 şahıs sorgulanırken, 200’e yakın araçta inceleme yapıldı. Trafik yönünden eksikleri bulunan araçlara ise toplam 10 bin TL’ye yakın para cezası kesildi. Yaklaşık iki saat süren uygulama 22:00’de son buldu.





Tüm Düzce'de aynı anda başladı...
Saatler 22:30'u gösterdiğinide ise Huzur Türkiye Uygulaması'nun ikinci ayağına geçildi. Polis ve Jandarma ekipleri Şehir merkezi başta olmak üzere tüm ilçe, belde ve köylerde uygulamaya devam etti. kapalı alanlarda incelemelerde bulunan ekipler, şüpheli gördükleri kişileri sorguladı. Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir ve Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz uyuglamayı bizzat yönetti.