Düzce genelinde uyuşturucu tacirleri ve uyuşturucu madde kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Vali Cevdet Atay’ın talimatı ile, okulların açılmasını fırsat bilerek gençleri zehirlemeye hazırlanan ve ‘Torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu tacirlerine operasyon üzerine operasyon düzenleniyor.

Şehir merkezinde uyuşturucu madde sattığı tespit edilen Y.Z isimli bir kişi, Düzce İl Jandarma Komutanlığı KOM Timleri tarafından teknik ve fiziki takibe alındı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine harekete geçen Jandarma Timleri, Y.Z isimli şahsın  Cedidiye Mahallesinde bulunan evine operasyon düzenledi.

Operasyonda Y.Z isimli kişi gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda ise bir miktar iki ayrı fişek halinde Metamfetamin maddesi ile  bir adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi.

Y.Z isimli şahıs Düzce Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ suçundan Jandarma Timleri tarafından gözaltına alındı. Y. Z’nin Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Düzce Adliyesine sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize İşler Müdürlüğü (KOM) timleri tarafından Düzce – Yığılca Karayolu üzerinde hassas burunlu narkotik köpeği ile yapılan yol kontrolleri sırasında şüphe üzerine F.İ idaresindeki bir otomobil durduruldu. Narkotik köpeği ile araç içerinde yapılan aramalarda, araca zulalanmış bir miktar uyuşturucu madde bulundu.

Araç sürücüsü F.İ ve araç içerisinde bulunan F.E isimli şahıs, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Jandarma ekipleri tarafından ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanma ve Bulundurma’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

HABER: Savaş ARI