Yurt genelinde son dönemde başında taşıdığı simit tablasıyla yere düşüp, bayılma numarası yapan dolandırıcıların sayısı arttı. Daha önce İzmir, İstanbul ve Ankara’da pek çok kez aynı yöntemle iyi niyetli vatandaşlardan para koparan dolandırıcılardan biri de vicdanlı Düzceliler’in cebindeki paraya göz dikti.

Kent merkezinde farklı yerleri seçen ve bayılma numarası yaparak kendisini yere atan bir şahıs epilepsi hastası olduğunu ancak parası olmadığı için ilaçlarını alamadığını söyleyerek etrafında toplanan kalabalığın duygularını sömürerek para topladı.

Son olarak İstanbul Caddesi’nde önce simit dolu tepsisiyle yere düşerek bayılma numarası yapan şahıs yavaşça ayılma taklidi yaptı. Kimliği belirsiz dolandırıcı yardım etmek için başına toplanan vatandaşlara aynı numarayı çekti.

Tedaviyi ve hastaneye gitmeyi kabul etmeyen kimliği belirsiz kişinin dolandırıcı olmasından şüphelenen bir vatandaşın güvenlik güçlerine haber vermesinin ardından yakayı ele verdi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri şahsın dolandırıcı olduğunu belirleyerek gerekli işlemler için Zabıta Karakolu’na götürdü.

HABER: Mehmet GÜNESEN