Olay 08.03.2022 tarihinde Kabalak Köyü mevkiinde meydana gelmişti. Alınan bilgilere göre, bir evden gerçekleştirilen hırsızlık olayı ile ilgili, jandarma ekiplerine bilgi verilmişti. İhbar üzerine olay yerine giden Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma ekipleri ve JASAT tarafından gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Bir ay boyunca hırsızlık olayının izini süren JASAT, çok sayıda güvenlik kamerasını tarayarak, hırsızlık olayının failini tespit etti. Şahsın kimlik bilgilerine ulaşan JASAT, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle, şüphelinin Boğaziçi Beldesinde bulunan evine operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda hırsızlık zanlısı gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda ise çalıntı eşyalar ele geçirildi.

Hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlı, Jandarma ekipleri tarafından işlemleri için Düzce İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Zanlının işlemlerinin ardından Düzce Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenilirken, ele geçirilen çalıntı eşyalar ise, sahibine teslim edildi.