2014-2019 yılları arasında Cumayeri Belediyesi’ni yöneten AK Partili Recep Tuna’nın adı bir kez daha usulsüzlükle gündemde… Bugünkü değeri yaklaşık 3.5 milyon TL olan belediyeye ait arsayı 2017 yılında ihaleye çıkartan Tuna yönetimi, encümende alınan ‘Borç bitene kadar tapuya ipotek konulması’ kararını uygulamaya koymadı. O dönem, emlak değerinin çok altında bir rakam olan 393 bin 140 TL’ye satılan belediye arsası için tapuda ipotek işlemi yapılmayınca, taşınmazı satın alan firma neredeyse iki katı bedel olan 650 bin TL ile söz konusu arsayı başka firmaya sattı. Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, bu çetrefilli işlemi gerekli tüm belgelere dayanarak ‘Yorumlu-yorum’ programında gün yüzüne çıkardı.

Altyapı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan ve yargılama süreci devam eden Cumayeri eski Belediye Başkanı Recep Tuna, mahkeme nihai kararını vermediği halde AK Parti’nin ağır toplarının etkisiyle tekrar ilçede aday gösterildi. Tepkilerin ve devam eden yargılamanın gölgesinde Cumayeri’nde halktan destek isteyen eski Başkan ve AK Parti Adayı Recep Tuna’nın 2017 yılında da yine usule uygun olmayan bir ihale gerçekleştirdiği gündeme geldi.

393 BİNE SATILAN ARSAYA TAPUDA ‘İPOTEK’ ŞERHİ KONULMADI

12 Ekim 2017 tarihinde Cumayeri Belediyesi’ne ait Çevrik Mahallesi’nde bulunan 786.28 metrekare alana sahip ticaret ve konut imarlı arsanın ihalesini Tepekent İnşaat Turizm ve Kuyumculuk Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti. kazandı. Ödemenin 9 eşit taksitle ve borç ödeninceye kadar tapuda ipotek konulması şartıyla satıldığı arsa için alınan encümen kararı hiçe sayıldı.

Ekran Alıntısı-108

ALAN FİRMA BAŞKASINA 2 KATI FİYATLA SATTI

Encümende ‘İpotek’ kararı olmasına karşılık tapuda işlem yapılmayınca 393 bin 140 TL’ye satın alınan arsa, alıcı firma tarafından iddiaya göre aynı gün başka bir firmaya 650 bin TL’ye satıldı. 2017 yılında emlak değerinin çok altında bir rakam olan 393 bin 140 TL’ye satılan arsanın bugünkü değeri 3.5 milyon TL iken yıllarca sümen altı edilen evraktaki usulsüzlük konuşulmayanların konuşulduğu ‘Yorumlu-yorum’ programında ortaya çıkarıldı. Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, 2017 yılında 393 bin 140 TL’ye ‘ipotek’ şartı ile satılıp tapudan işlenmeyince aynı gün ihaleyi alan firmanın 650 bin TL’ye sattığı belediye arsası ile ilgili burnuna gelen kötü kokuları tek tek şöyle anlattı:

Sahtecilik Sucu

ÜNSAL HER ŞEYİ TEK TEK ANLATTI

ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMAYALIM ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMAYALIM

“‘Böyle bir iddia var, doğru mu?’ ‘Doğru, yakınlarımıza biz böyle bir tasarrufta bulunduk. Maaş almadılar onları da Cumayeri Belediyespor'a destek olarak verdik.’ dedi. İşin bombası şu; AK Parti'den il başkanlığına aday adayı olan şu anda da İYİ Parti meclisinde bulunan Selahattin Aydın’a danışmanlık ücreti altında ciddi bir rakam yani ayda bin dolara yakın bir rakam ödenmiş. Recep Tuna hakkında 9 yıldan 22 yıla kadar cezasıyla savcılık mütalaası var. Ancak mütalaa bu aksi ispat olana kadar herkes masumluk karinesi var. Oğlunu TYP'den, bir yakınını danışman kadrosundan maaşa bağlayan bir başkandan bahsediyoruz. Cumayeri’nde Recep Tuna döneminde bir arsa satışı yapılıyor. Belediyeye ait bir arsa encümen kararıyla satılıyor. O zaman çok ciddi bir rakam, tabii 2015 yılından bahsediyorum. 9 taksitle veriliyor. Devletin kamu menfaati adına ipotek konulması lazım. İpotek konulması diye encümen kararında var. Ama tapuya gönderilen yazıda ipotek yok. Yüzde elli, karla başkasına satıyor. Hem para kazanıyor yüzde elli oranında. Hem de 9 taksitle ödüyor. Peki tapuya gönderdiğin yazıda, ipoteği niye koymadın? Bu şekilde de bir aday gösteriliyor. ‘Sadullah sen eksik söylüyorsun, yanlış söylüyorsun?’ diyorsanız adliye Fevzi Çakmak’ta. Oğula maaş, danışmana maaş, yandaşa peşkeş. Tabiri caizse böyle ulufe dağıtır gibi belediyenin imkanını kullanıyorsun. Belediye kaydında ipotek var, tapuya gönderdiğinde ipotek yok. Bu ne demek? Resmi evrakta sahtecilik.”

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN;