2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatili yarın başlıyor. Düzce’de 70 bin civarındaki öğrenciyi ara tatil heyecanı sararken, uzmanlar ise velileri, öğrencilerin ara tatilde ders çalışmaları konusunda uyarıyor. 

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Nesibe Aydın Yıldızlar Okulu Müdür Aysun Türker ''Çocuklarımızın öncelikle rutinlerini tatil sürecinde değiştirmemesi gerekir.'' diyerek çocukların rutinlerini ve alışkanlıklarını bırakmadan hem öğrenip hem eğlenerek bu tatili keyifli bir şekilde geçirmesini tavsiye etti.

IMG_4710

Türker yaptığı açıklamada, ''Biz Nesibe Aydın Yıldızlar Okulu olarak öğrencilerimize tatil sürecinde yapmaları için rehberlik servisimizin hazırladığı çalışma programlarını veriyoruz. Portal sistemimize yüklüyoruz oradan öğrencilerimiz tatil sürecinde ne yapmaları gerektiğini takip edebiliyorlar. Çocuklarımızın öncelikle rutinlerini tatil sürecinde değiştirmemesi gerekir. Yatış ve kalkışlara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü bozulan rutinleri okul tekrar başladığında eski haline getirmek çok ciddi bir zaman alıyor. Okul başladığında ödevlerini yapmakta zorlanıyorlar bir de tatil sebebiyle uyku düzenleri bozuluyor. Çocukların zaten 8 saat uyuması ve beslenme alışkanlıklarını değiştirmemesi gerekir. Rutinlerini aynı şekilde devam ettirmelerini tavsiye ediyorum. Ekran süresi çok uzun olmamalı günde 2-3 saati geçmemeli saatlerce bilgisayar oyunları oynamamalılar ailelere en önemli tavsiyem bu. Kontrol altında tutmalarını tavsiye ediyorum. Kitap okuma çok önemlidir. Kitap okumak bütün dersler için önemlidir” diye konuştu.

“İlkokul seviyesinin en az 30 dakika, ortaokul öğrencilerinin 45 dakika, lisedeki çocuklar bu süreyi biraz daha uzatabilir” diyen Türker konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Planlı bir çalışma alışkanlığı olmalı”

IMG_4701

”Kendine zaman ayırması gerekir. Dinlenmeli, arkadaşlarıyla zaman geçirmeli. Planlı bir çalışma alışkanlığı olmalı. Sınava hazırlanıyorsa bol soru çözmeli. İşlenen konuların tekrarlarını yapmalılar. Velilerle yapılan görüşmelerde de bu 1 haftalık sürecin önemli olduğunu söylüyoruz.  Özellikle yeni nesil sorular çözmeliler. Bu süreci çok verimli şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Aileler sürekli çocuklarına ders çalışın diyemezler. Çocuklar bir taraftan dinlenmek, eğlenmek isteyecekler. Onlara tavsiyelerimiz olacak. Çocuklarıyla birlikte kaliteli vakit geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Birlikte oyunlar oynasınlar. Kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek için çocuklarına örnek teşkil etmelerini istiyoruz. Çünkü çocuğa otur burada kitap oku dediğinizde okumaz. Birlikte kitap okuma zamanları belirleyebilirler. Sosyal etkinlikler yapabilirler. Çocuklarını yakından takip edebilirler.

'' Çocukların rutinleri bozulmadığında ve kararlı olunduğunda çocuklar sorumluluklarını yerine getirecekti'' diyerek velilere de bilgilendirme yapan Türker sözlerine şu şekilde devam etti

''Sürekli ders çalış yerine planlı bir süreç oluşturulması gerekiyor. Çocukların rutinleri bozulmadığında ve kararlı olunduğunda çocuklar sorumluluklarını yerine getirecektir. Çocukları motive edebilirler. Sorumluluklarını yerine getirdiğinde bazı sosyal etkinliklere katılmasını sağlayabilirler. Ev içinde birlikte zaman geçirebilecekleri etkinlikler tasarlayabilirler. Ödül olarak yaptıkları çalışmaların karşılığında hediye verebilirler. Çocuk eğlenebildiğini, dinlenebildiğini, ailesiyle vakit geçirebildiğini gördüğünde sorumluluklarını yerine getirecekler.''

Haber: Liva Ünsal

Editör: Liva Ünsal