Düzce Üniversitesi’nde düzenlenen “Dijitalleşen Dünyada Liderlik ve Kadın” başlıklı panelde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, kadınların karar alma mekanizmalarında yer alması açısından ulusal siyasette kadın temsilinin yüksek olması gerekliliğine dikkat çekti. Kurucu Rektör ve Türkiye Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) Başkanı Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise hitabında, “Dünya daha iyi bir yer olacaksa bu kadınların talepleri ve çabasıyla olacaktır.” ifadesini kullandı.

DÜ TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR DÜ TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türkiye Liderlik İyileştirme Programı (TULIP) iş birliğiyle düzenlenen “Dijitalleşen Dünyada Liderlik ve Kadın” başlıklı panel, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burak Coşkun, Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Türkiye Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) Başkanı Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şule Çeviker Ay, protokol üyeleri, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

4-199

“Kadınlara ilham vermek için onların başarılı hikayelerine yer verdik”

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şule Çeviker Ay, Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM)’nin kuruluş süreci, amacı, faaliyetleri, projeleri, farklı dernek ve kuruluşlarla iş birliklerini anlattı. DÜKAM’ın temel misyonunu; kadın, yaşamı ve geleceği ve sorunlarına bölgesel ve evrensel çözümler getirmek olarak tanımlayan Doç. Dr. Şule Çeviker Ay, “Yükseköğretimde kadın yönetici oranlarının artmasına destek olmak ve kadınlara ilham vermek için onların başarılı hikayelerine yer verdik.” dedi.

2-364

“Yükseköğretim kurumlarında kadın yönetici azlığı bir sorun”

Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü ve TULİP Başkanı Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, yükseköğretim kurumlarında kadın yönetici sayısının azlığının, bir sorun olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Dünya daha iyi bir yer olacaksa bu kadınların talepleri ve çabasıyla olacaktır.” ifadesinde bulundu. TULİP programının ayrıntılarından bahseden Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e, etkinliğe desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

3-276

“Dijitalleşen dünyada çok hızlı bir değişim var”

Gazze’ de hayatını kaybeden çocuklar ve kadınlar için üzüntüsünü dile getirerek konuşmasına başlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Kadınların yöneticilik rollerine hazırlanması ve bu rollerde başarılı olmaları, geleceğimizin daha parlak olmasını sağlayacaktır.” açıklamasında bulundu. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Dijitalleşen dünyada çok hızlı bir değişim var. Bu değişimin en önemli noktası kadınlarımızdır. Bu etkinlikte, kadınlarımızın yönetimde daha etkin yer almasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

7-56

“Kadınların dijital dönüşüme katılımını sağlama çalışmaları hızlandırılmalı”

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, “Kadınların liderlik ve karar alma mekanizmalarına katılımının, demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olduğu hepimizin malumudur. Kadınların karar alma mekanizmalarında yer alması açısından ulusal siyasette kadın temsilinin yüksek olması önemli bir gerekliliktir.” ifadesinde bulundu. Kadınların çalışma hayatında daha çok yer alabilmesinin dijitalleşmeyle birlikte daha çok mümkün olduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, “Bu perspektifte, kadınların dijital dönüşüme katılımını ve güçlenmesini sağlama yönünde çalışmaları hızlandırmak elzemdir. Bu dönemde yeni iş alanları oluşmakta, fiziki sınırlar kalkmakta, yeni model girişimcilik ağları hem ulusal hem de uluslararası olarak farklı fırsatlar ve riskler önümüze getirmektedir. Dijitalleşmenin sağlanmasında veri bilimcilerin, siber güvenlik uzmanlarının ve dijital dönüşüm yöneticiliğinin öne çıkacağı ve yapay zekanın birçok iş alanında olacağı, artık bir gerçek olarak önümüzdedir.” açıklamasında bulundu.

5-140

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Danışmanı Doç. Dr. Esma Atasoy’a hediye ve çiçek takdiminde bulundu.

Editör: OĞUZHAN BAL