Öncü TV’nin ‘Güne Merhaba’ programına konuk olan Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Akçakoca’da kronikleşen bir sorun haline gelen “Karadeniz Sahil Yolu” hakkında serzenişte bulundu. Siyaset ve bürokrasi ekseninde yürüttükleri tüm girişimlere rağmen yolun tamamlanamamasına sitem eden Pazvant, “10 senedir ilerleyemedik. Bütün Karadeniz baştan aşağıya geldi, sadece 17 kilometrelik Akçakoca-Melenağzı bağlantısı yapılmadı. Çok üzücü bir durum. Biz söylemeye utanıyoruz artık.” dedi. Ayrıca Düzce turizmi için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile kol kola verdiklerini ve Oda Başkanı Erdoğan Bıyık ile uyumlu bir çalışma süreci yaşadıklarını vurguladı.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Öncü TV ekranlarında yayınlanan ve Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu ‘Güne Merhaba programında Akçakoca turizmi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Düzce’nin turizmde can damarlarından biri olan Akçakoca ilçesinde yaptıkları çalışmaları ve hayata geçirmek istedikleri projeleri anlatan Pazvant, kentin kalkınmasına el birliği ile destek verilmesi gerektiğine işaret etti.

“Festivalde organizasyon sıkıntıları vardı”

İlk olarak bu yıl 18.’si düzenlenen Akçakoca Kültür, Turizm ve Fındık Festivali ile ilgili konuşan Pazvant, Pazvant, “Akçakoca’ya ekonomik anlamda insanın gelmesi lazım, insanın olmadığı yerde hiçbir ticaret olmaz. Biz iki bayramı da çok iyi geçirmiştik. Hatta hiçbir yerde malzeme kalmadı, bayram sonunda raflar bomboştu. Bu festivalde de aynı şekilde kalabalık vardı. O sanatçı gelmiş, bu sanatçı gelmiş siyasi olarak o olmuş, bu olmuş. Ben siyasetçi değilim, onun değerlendirmesini ben yapmam. Kimin geldiği önemli değil, benim için insan gelmesi önemli. Bayağı da kalabalıktı, üyemiz de memnun güzel iş yaptılar yani, bir yılda 3 bayram yaşadık gibi. İl müdürlerinden bana telefon geldi. ‘Bize davetiye gelmedi.’ dediler, organizasyonla ilgili biraz sıkıntı olmuş olabilir. Bana söylendiğine göre hiçbir yere davetiye gitmemiş.” dedi.

“Dalgakıranın olumlu etkileri görülmeye başladı”

36.09: Akçakoca’da deniz sezonunun uzamasına katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen dalgakıran projesine de değinen Pazvant, “Bizden önceki Ticaret Odası Başkanımız Mustafa Vural'ın seneler önce yaptığı bir proje idi. Yapılırken bir tedirgin olduk, o zaman ki teknoloji ile İTÜ'de de tahlilleri yapılıyordu. Sonra teknolojisi değişmiş. Bunun aynı Deniz ortamını sağlayıp, etkiyi ölçen yeni bir sistem çıkmış biliyorsunuz. O balıkçı barınağı oraya daha önceden yapılmış, ama yapılmaması gereken bir yere yapılmış. Hala daha aradan 70 sene geçti, belki o sıkıntı orada devam ediyor. Onun için böyle bir sıkıntıya imza atmak, bizim için de çok zor bir karardı, şu anda olumlu etkileri görülmeye başlandı.” ifadelerini kullandı.

“Yat Limanı bizim hayalimiz”

39.40: Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün 2021 yılında müjdesini verdiği Yat Limanı Projesi’nin en büyük hayalleri olduğunu kaydeden Pazvant, “Bu bizim hayalimiz, ama biliyorsunuz hayal olmadan da hiçbir şey yapılmıyor. Zamanında liman yapılması ile ilgili Osman Çakır vekilimiz ile yola çıktık. Bizim limanımız gemilerin durabileceği, barınabileceği yapıya sahip değil ve bizim balıkçı barınağımız yerine hizmet verecek gibi altyapısı yok. Mevcut limanın olduğu yeri de bir marina ya çevirmek istiyoruz. Kalkınma planlarında Karadeniz'de yat limanları var, bu yat limanlarının biri de Akçakoca'da olarak görülüyor. Bizim bu hep hayalimizdi, Akçakoca’nın da gerdanlığıdır. Artık ikisi aynı yerde olmuyor, çünkü biz de balıkçılık da var, çok güzel olacağına inanıyorum. Bir de İstanbul'da bir Marina'da yatınızı bağlamanın bedeli senelik 50 bin dolar ve 60 bin dolar paralardan bahsediyorlar. Biz Akçakoca'da bunu daha düşük ücretlerle yapacağız, yakın coğrafyada da yatı olanlar buraya getireceğine inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“10 senedir ilerleyemedik”

Karadeniz Bağlantı yolu ile ilgili de konuşan Pazvant, “Göreve geldiğimiz zaman dediğimiz şey şuydu; ‘Biz Akçakoca'ya Organize Sanayi Bölgesi yapacağız, bedeli ne olursa olsun.’ dedik ve ağır bedeller ödedik. “Üniversitede yeni bölümler açacağız, Öğrenci kapasitesini 5 bine çıkartacağız, bütün projelerde üniversitelerle birlikte hareket edeceğiz.” dedik. Şimdi yeni bölümlerle beraber hala üniversitemizi büyütüyoruz. Fındıkla ve tarımla ilgili elimizden geleni yapacağız. “Karadeniz Sahil Yolu’nun tamamlanması ile ilgili elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedik ama 10 senedir ilerleyemedik. Bütün Karadeniz baştan aşağıya geldi, ama sadece 17 kilometrelik Akçakoca-Melenağzı bağlantısı yapılmadı. Çok üzücü bir durum biz söylemeye utanıyoruz artık.” şeklinde konuştu.

“Turizm konusunda Düzce TSO ile birlikte çalışıyoruz”

Turizm konusunda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çalıştıklarının altını çizen Pazvant, “Çok güzel benim de desteklediğim bir Turizm Ofisi kurdular. Turizm ile ilgili çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Biz de açık çek verdik, Düzce TSO da açık çek verdi. Her türlü organizasyonu ortaklaşa yapıyoruz. Akçakoca olmadan turizmin olması mümkün mü?  Düzce' de şu an geldiğimiz nokta da ortak turizm ofisimiz var, tüm kararları ortak alıyoruz.” açıklamalarında bulundu.