Düzce Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamayla mevcut Düzce Belediyesi yönetimine ‘söz verdiğiniz projeleri yapın’ çağrısı geldi.

Pandemi döneminde başta esnaf olmak üzere toplumun her kesiminin ekonomik açıdan zor günler geçirdiğinin vurgulandığı açıklamada, “Pandemi döneminde Düzce esnafı ve vatandaşı ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere birçok problemle mücadele etmekte adeta yaşam mücadelesi ortaya koymaktadır. Şartlar bu iken, Düzce kamuoyunu gereksiz yere meşgul eden konuların tartışılmasını doğru bulmuyor, Düzce’nin asli meselelerini konuşma adına aşağıda bahsi gecen konuları yetkililere hatırlatmanın yerinde olacağını düşünüyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında, “Sonuç itibari ile, idare elinizde, vatandaş şehri size yönetin diye emanet etti. Vadettiğiniz, söz verdiğiniz işler var ki biz de bu hususları tekraren hatırlatmayı görev addediyoruz” ifadelerine yer verilerek 9 maddede sözü verilen ve henüz adım atılmayan projeler için adım atın çağrısı yapıldı.

İŞTE O MADDELER:

“1) Asar Deresi için para geldi dediniz, söz verdiğiniz proje bir an önce yapılmalıdır.

2) Kervan Kavşağı projesi 2020 Aralıkta başlayacak dediniz, hala ortada proje de  yok başlayan bir çalışma da yok. Kervan kavşağının son durumu kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

3) İstanbul Caddesi’nde altyapı yetersiz dediniz, komple yapılacak dediniz hadi başlayın İstanbul Caddesi’ni yapın.

4) Düzce’de hala evlerde su sorunu var, boru değiştireceğiz takviye su kaynakları bulacağız dediniz, hadi su sorununu halledin.

5) Pandemide karınca kararınca, az veren candan çok veren maldan misali belediyeler esnafına irili ufaklı destek olmaya çalıştı; siz de Düzce’nin esnafının elinden tutun dedik ama yeterince ve her kesime adil şekilde ulaşacak biçimde tutmadınız. Yönetmek inisiyatif almaktır, alın artık.

6) Pandemi döneminde bir maske performansından bahsedip durdunuz. 102 bin haneye maske dağıttık diyorsunuz mücavir alan dahil sayıyoruz 102 bin hane yok, daha  gerçekçi rakamlar bekliyoruz.

7) 150 milyon dev yatırım, 15.081 kişilik stad sözü verdiniz, 8181 kişilik stad yapacağız demeye başladınız. 15.081 kişilik stad görselleri ne oldu, neden kapasite düşürüldü?

8) 15 bin istihdam dediniz hala bekliyor Düzceliler, istihdam sorununun çözümüne vaat ettiğiniz paralelde bir an önce katkıda bulunun, insanımızın sabrı kalmadı.

9) 2020 yılında kendin pişir/kendin ye, piknik alanları ve satış reyonlarının bulunacağı yeni et kombinası hizmete girecek dediniz, yine her zamanki gibi güzel görseller paylaştınız ama mezbaha hala bakımsızlık ve pislikle gündeme geliyor. Artık 2021 yılına geldik yapın artık.”