Her seçilen Belediye Başkanının üzerinde proje gerçekleştirdiği, ancak hiçbir projenin hayata geçirilemediği Asar Deresinde, mutlu sona geliniyor mu? Belediye Başkanı Özlü tarafından startı verilen Asar Deresi ve çevresinin, Gösterişli Otel-Küçüksu Köprüsü, Küçüksu Köprüsü- Şaguç Köprüsü ve Şaguç Köprüsü-Film Platosu arasında kalan bin 730 metrelik bandının rekreasyonel amaçlarla planlanması ve dere etrafındaki alanların kamusal kullanım senaryolarının geliştirilmesine ilişkin hazırlıkları tamamlanan kentsel tasarım projesinin ilk etabının rekreasyon ve çevre düzenleme işi önümüzdeki ay içerisinde ihaleye çıkıyor.



TOPLAM PROJE ALANI 190 BİN METREKARE


190 bin m² toplam proje alanına sahip olacak ve uygulama projesi 3 etapta tamamlanacak olan projenin Küçüksu Köprüsü- Şaguç Köprüsü arasında kalan 470 metrelik ilk etabında Asar Deresinin her iki tarafında yürütülecek çalışma ve her iki yanında yapılacak kentsel tasarım müdahaleleri, kent içinde yapısal ve mekansal bütünleşmeyi sağlayarak, Asar suyunu kent içinde hissettiren ve yaşayan bir rekreasyon alanı oluşturulacak.
DÜZCE'NİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK


Mart ayında ihaleye çıkacak olan ve 3 etaptan oluşan projeye dair açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Faruk Özlü, “Proje alanı, kent merkezinin güneyinde, kente paralel seyreden Asar Suyu Deresi ve çevresinden oluşmakta. Özgün kentsel tasarım müdahaleleri ile yapılacak olan rekreasyon alanı şehir dışından ziyaretçilere de hitap edilebilecek ve Düzce’nin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Üç etapta ele alacağımız projemizin 1. etabında hâlihazırda yoğun kullanımı olan kent meydanını referans alıyoruz. Küçüksu Köprüsü- Şaguş Köprüsü arasında kalan alanı kapsayan ve toplam düzenleme alanı 470 metre olan proje alanının hem işlevsel hem de niceliksel olarak merkezi konumundadır. 2022 yılı bir çok projemizin hayata geçtiği bir yıl olacak. Asar Deresi ile ilgili projemizin detaylarını da önümüzdeki günlerde yapacağımız tanıtım ile kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.