Tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel çapta büyük krize neden olan Koronavirüs Salgını nedeniyle, Düzce Belediyesi vatandaşların salgına karşı maskelere daha kolay ulaşmaları için maske üretimine başlamıştı.

“2 Milyon Maske Hedefine Yaklaştık”

Düzce Belediyesi bünyesinde Kültür Merkezi’nde kurulan atölyede belediye çalışanları ve gönüllüler tarafından, maske üretimine devam ediliyor. Maske üretimi ile ilgili Öncü Haber’in sorularını yanıtlayan Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) koordinatörü İlknur Bahar, Düzce Belediye Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün hedeflediği 2 Milyon Maske hedefine yaklaştıklarını açıkladı.

"Salgın Geçene Kadar Üretime Devam Edeceğiz”

Maske üretimine salgın geçene kadar devam edeceklerini ifade eden Bahar, “Şu an Düzce Belediyesi çatısı altında arkadaşlarımızla ve gönüllü arkadaşlarımızla maske üretimi yapıyoruz. 1 milyon maske üretme hedefimiz vardı. Bakan Bey sağ olsun o hedefi 2 milyon maskeye çıkardı. Günlük 25 bin adet maske üretiyoruz. Bugün itibariyle toplam 1 milyon 170 bin maske üretimi yaptık. Pandemi süreci devam ettiği sürece biz de maske üretimine aralıksız bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.  

“Maskelerimizi İhtiyacı Olan Tüm Vatandaşlarımıza Ulaştırıyoruz”

Üretilen maskeleri Düzce’de ki kamu kurum ve kuruluşları ile muhtarlıklar vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını kaydeden Bahar, “Ürettiğimiz maskeleri vatandaşlarımıza maskelerimizi ulaştırıyoruz. Kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza bizzat kendimiz gidip teslim ediyoruz. Maske ihtiyacı olan vatandaşlarımız da gelip buradan alabiliyorlar. Muhtarlıklarımla dağıtım yapıyoruz. Kurumlarımıza da maskelerimizi ulaştırıyoruz. Elimizden geldiğince vatandaşımıza dağıtmaya çalışıyoruz. Ürettiğimiz bütün maskelerimizi halkımıza ulaştırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlardan da talep var. Şu anda maske her yerde bulunabiliyor ama biz üretime devam ediyoruz. Elimizden geldiğince de devam edip vatandaşlarımızın temin etmelerini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Savaş ARI