Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem verdiği ve uzun süredir üzerinde alanında uzman kişilerle titiz bir çalışma yürüttüğü yeni ulaşım sistemi, Düzceli vatandaşların da takdirini topladı. Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonlarına konuşan Düzceliler, yeni sistemi beğendiklerini dile getirirken, otobüs güzergahları ve saatlerinde iyileştirme yapılmasını beklediklerini söyledi.

“Eskisinden daha güzel oldu”

 Yeni sistemi eskisinden daha çok güzel olduğunu kaydeden Düzceliler, şu ifadeleri kullandı: “Eskisine rağmen çok güzel oldu yani. Memnunuz. Eskiden araba sıkıntı oluyordu araba bulmak, şimdi devletimizden Allah razı olsun iyi yani. Memnunuz. Tabii yaşlılar biraz tedirgin ama normale bakarsan eskisine göre çok iyi oldu. Memnunuz yani devletimizden belediyemizden Allah razı olsun.”

“Çok güzel bir sistem”

Yeni ulaşım sisteminin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden vatandaşlar, şunları söyledi:

“Çok güzel bir sistem gelmiş. Gerçekten vatandaş içinde iyi olacak. Genelde ilimiz için iyi olur diyorum yani inşallah. Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz artık hep beraber. Başarıların devamını diliyorum başkanımıza. Söyleyeceğim bu kadar.”

“Yeni araçlar çok güzel”

Yeni ulaşım sistemi ile birlikte hizmet vermeye başlayan 6 metrelik otobüsleri çok güzel bulduklarını kaydeden bir Düzceli, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yeni araçların güzel olduğunu düşünüyorum. Diğer araçların bir kısmı zaten boş gidiyordu, bunlar daha süratli herhalde daha çabuk gidip gelecek duraklara. Mesafe araları herhalde, geliş gidiş daha kısaltacaklar. Ben olumlu düşünüyorum. Araçları gördüğüm kadarıyla güzel.”

“Yeni sistemden memnunuz”

Yeni ulaşım sisteminden memnun olduklarını dile getiren mikrofon uzattığımız diğer vatandaşlar da şu görüşlere yer verdi:

“Kartımızı yenilemeye geldik. Burada oturacaklarımızı koyup, suyumuzu veriyorlar. Allah razı olsun diyoruz belediyemizden. Belediye araçlarımızdan, engelli kartlarımızdan. Yapacak bir şeyimiz yok. Her zaman Allah yolunu açık etsin diyoruz, sayın belediye başkanımızdan, yaptığı hizmetlerden. Hizmetinden memnunuz.”

“Şehir merkezine daha sık seferler düzenlenmeli”

Yeni minibüslerin merkeze daha sık sefer yapmasını beklediklerini dile getiren bazı yolcular, şu görüşlere yer verdi:

“Bu otobüslerden Düzce’ye gelen bir tane yoktu. Yeşiller geliyormuş, onlarda bir saatte bir geliyorlar. Konuralp’e gidiyor, Pazaryerine gidiyor, Çoban’a gidiyor, Soğancı’ya gidiyor her yere gidiyor bir tek merkeze giden yoktu. Bence yanlış, önce merkezi düşünmeleri lazım. Merkezden oraya yok şu anda. Yeşil bekliyoruz o da bir saatte bir geliyor. Mağduriyet. Bence iyi olmadı yani. Merkezleri düşünmesi lazımdı.” 

“Sistemin yeni olması nedeniyle bazı aksaklıklar yaşanıyor”

Sistemin yeni olması nedeniyle bazı aksaklıkların yaşandığını belirten durakta bekleyen bir vatandaş, “Şimdi iyi, güzel fakat arabalar ufak. Bak tam bir saatten beri araba bekliyorum. Arapçiftliği’ne gideceğim, kaç tane araba çalışıyor onu da bilmiyorum o güzergaha. Bir de saatlerini bilmiyoruz yani. Bir açıklama da yok.  Yeni bir yerleşim olduğu için olabilir. İyi bir hizmet ama tabii gecikmeli oluyor. Bir saat insan beklemez yani. Kaç tane vatandaş var, kimisi taksi çağırdı gitti. Bizde burada bekliyoruz hala bir saati aşkındır bekliyorum.” diye konuştu.

Haber: Savaş ARI