Enflasyonla mücadele tedbirleri kapsamında temel gıda maddelerinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi kararı pazartesi itibariyle yürürlüğe girdi. Ay sonunu getirmek için kuruş hesabı yapan vatandaş, fiyatların market raflarına yansımamasından şikayetçi olurken denetimler de sıkılaştırıldı.

Kararın ardından kamu kurumlarından da adımlar gelmeye başladı. KDV indiriminin uygulanmaya başlamasıyla Düzce Belediyesi de harekete geçti. 14 Şubat ve sonrası için su abonelerinden alınan KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü.

“VATANDAŞLARIMIZI HER ALANDA DÜŞÜNÜYORUZ”

Düzcelilerin her zaman yanında olduklarını ve gereken adımların da vatandaşların menfaati üzerine atıldığını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda fiyatlarında KDV indirimi kararının ardından biz de su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7 indirim yaptık. Mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerine, 14 Şubat'tan geçerli olmak üzere yeni fiyat uygulanmaya başladı. Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

FATURALARA NASIL YANSIYACAK?

Mart ayında Düzceli bir hane daha önce 50 TL ödediği aynı seviyedeki su kullanımı için 46 lira 75 kuruş ödeyecek. 50 TL’lik faturada 3 lira 25 kuruş indirim olacak.