Yaşamın her alanında derin değişikliklere neden olan yeni tip koronavirüs salgınının etkiledi göç istatistiklerine de yansıdı. Salgın riski ve getirilen kısıtlama kararları nedeniyle göç edenlerin sayısında düşüş yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü, 2020 yılına ait göç istatistiklerini göre geçen yıl Düzce; 11 bin 757 göç alırken, 10 bin 565 göç verdi. Düzce’nin net göçü bin 192 kişi olarak saptandı.

9 bin 679 kişi ile en fazla göç alan ve 9 bin 25 kişi ile en fazla göç veren ilçe ise Merkez ilçesi oldu. Merkez ilçe, 654 kişi ile net göçte birinci sırada yer alırken, Yığılca - 458 kişi ile en az net göçe sahip ilçe unvanını aldı.

Merkez, Akçakoca, Cumayeri, Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinin aldığı göç verdiği göçten fazla olurken Çilimli, Kaynaşlı ve Yığılca’dan göç edenlerin sayısı ilçelere yerleşenlerden fazla oldu. Geçen yıl aldığı göçün verdiğini karşılamadığı Akçakoca’nın salgın döneminde revaçta olması da göç tablosuna olumlu yansımış olması dikkat çekti.

2019’a göre hem alınan hem de verilen göç sayılarında düşüş yaşanırken geçen yıl 15 bin 454 kişi Düzce’ye göç etmiş, 14 bin 798 kişi ise Düzce’den ayrılmıştı.

HABER: Mehmet GÜNESEN