Fiskobirlik Kavşağı'nın tekrar ulaşıma açılmasının ardından trafikte yapılan düzenlemelere uyulmaması ulaşımda aksamalara davetiye çıkartıyor.

2019 yılının eylül ayında kaza riski gerekçesiyle kısmi olarak kapatılan ancak gelen tepkiler üzerine 30 Aralık 2019 tarihinde beton bloklar kaldırılarak tekrar trafiğe açılan Fiskobirlik Kavşağı'na ulaşım şehir merkezi yönünden gelişte değiştirildi.

Daha önce SGK binası önünden Eski Bolu Caddesi'ne çıkan ve oradan karşı yola geçerek yan yoldan kavşağa ulaşan araçlar, bu güzergahın tehlikeli olduğu gerekçesiyle Ticaret Lisesi'nin bir arka sokağına yönlendirildi. D-100 Karayolu'ndan terminal ya da şehir merkezine gitmek isteyenlerin kullandığı yan yola başka araçların girmemesi için sokağın başına demir barikatlar kurulurken, alternatif yol olarak belirlenen Eski Bolu Caddesi'nin kavşağa yakın 20 metrelik kısmı ise gidiş-geliş olarak ikiye bölündü ve yolun başına trafik ışıkları yerleştirildi. Ancak sadece Ticaret Lisesi arkasından gelinerek dönüş yapılması gereken yola farklı güzergahlardan gelerek kuyruk oluşturanlar yüzünden trafik özellikle akşam saatlerinde tam bir keşmekeşe dönüşüyor.

Yasak olmasına karşılık sadece gidiş olan yönden geliş yaparak trafiği tehlikeye düşüren sürücüler nedeniyle Düzce Ticaret Lisesi'nin arka yolunda dakikalarca beklemek zorunda kalan sürücü ve yolcular bu duruma tepki gösteriyor. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanmasını isteyen vatandaşlar, "Her akşam bu eziyeti yaşıyoruz. Yapılan düzenleme denetlenmeli. Bu şekilde yanlış yönden gelenler yüzünden uzun süre bekliyoruz. Yola dönüş yapamıyoruz. Ya kamera ya da trafik ekibiyle kurallara uymayanlar belirlenip ceza kesilmeli." dedi.