Demokrasinin temel unsurlarından olan örgütlenme hakkı ve sendikaların faaliyetlerini özgürce yürütmesine yönelik olumsuz girişimlere göz yummayan sendikalı işçiler, seslerini eylemlerle duyurmaya devam ediyor.

Bu kez 1. OSB’de faaliyet gösteren MAS-DAF fabrikasında ter döken sendikalı işçiler, sendikal haklarının yok sayılmasını protesto etti. Su pompası alanında üretim yapan fabrikada yaklaşık 1 ay önce yetkili sendika olan Birleşik Metal-İş Sendikası temsilcilerinin görüşme taleplerine yönetimin olumlu yanıt vermediği iddia edildi.

Yaşadıkları sancılı süreci Öncü Haber ile paylaşan bir işçi, yönetim sendika ile masaya oturana kadar direnişe devam edeceklerini vurguladı.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na yaptıkları eyleme ilişkin görüntüleri gönderen sendika mensubu işçi, “1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan MAS-DAF firmasında işçilerin sendikal üyeliğini görmezden gelip sendika ile masaya oturmayan fabrika yönetimini işçiler protesto etmek için gün içindeki verilen öğle yemeğini yemedi. Akşam iş çıkışı da yönetimi protesto etmek için fabrikada alkışlı protestoda bulundu.” ifadelerini kullandı.