Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında geçtiğimiz haziran ayında imzalanan Tarım Alanı Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli Protokolü çerçevesinde Düzce’de çalışmalar tamamlandı. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 Eylül’de başlayacak yeni eğitim yılı öncesinde 2 lisede Tarım Alanı”nın açıldığını bildirdi.

Açıklamada, “2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında ilimiz Merkez İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Tarım Alanı açıldı ve 9. sınıf öğrenci kayıtları başladı. Tarım Alanı’na sınavsız kayıt yaptırmak isteyen 9. sınıf öğrencilerimiz için her iki okulumuzda da 30 kişilik kontenjan ayrıldı.” ifadelerine yer verildi.

"Tarım alanında yeni bir başlangıç yapacağız"

Öte yandan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, protokol töreninde, iki bakanlığın ortak yönetim modelini şu sözlerle anlatmıştı:

"Müfredatı gelişen, güncellenen teknolojiye göre revize edeceğiz. Öğrencilerimizin işletmedeki beceri eğitimlerini birlikte planlayacağız. Öğretmenlerimizin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimlerini Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın imkânlarından yararlanarak yani el ele vererek yöneteceğiz. Bu yeni yaklaşımla ben inanıyorum ki özellikle son yıllarda iklim değişikliğinin, kuraklığın, gıda tedarik zincirlerindeki problemlerin giderek ön plana çıkarttığı tarım alanında yeni bir başlangıç yapacağız."

"Tarım sektörünün ara eleman ihtiyacı karşılanacak"

İmza töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise iki bakanlığın imzalanan protokolle önemli bir iş birliği iradesini ortaya koyduklarına dikkati çekmişti. Eğitimi her zaman desteklediklerinin altını çizen Bakan Kirişci, "Bu çerçevede oluşturulacak iş birliği sonrası bu okullarda yetiştirilecek kardeşlerimiz, ara eleman ihtiyacımızı ziyadesiyle karşılayacaktır." demişti.