Düzce Belediyesi ile Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddet olaylarına karşı eğitim programlarını sürdürüyor.  Fabrika çalışanlarına yönelik eğitimler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli psikolog Fatma Hasret Işık tarafından veriliyor.

Bugün de Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde Çilimli’de faaliyet gösteren Delta Alfa Çorap Fabrikası çalışanlarına ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Eğitimi’ verildi. Eğitime fabrika çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Eğitim Programının açılış konuşmasını yapan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayfer Yüksel, kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmek için, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Yüksel, “Delta Alfa, Düzce’nin en büyük fabrikalarından birisi. 900 personelinin 900’e yakınının bu eğitimden faydalanmış olması bizi çok gururlandırdı. Bu kadar hassas ve duyarlı yöneticilerinin olması, sizin gibi duyarlı mesai saatlerinin dışında buraya zaman ayırarak gelmiş olmanız, şiddeti önleyebileceğimiz konusunda bizleri çok cesaretlendirdi. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Düzce Kent Konseyi bu alanda kişi, kurum ve kuruluşlarla, STK’larla şiddetin önüne geçebilecek her kesi bir arada toplayarak, çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

DİLBER: “Aileyi yok etmenin önündeki engelleri aşacağımıza inancımız tam”

Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber ise, Düzce Kent Konseyi olarak, kadına yönelik şiddetin üzerine kararlılıkla gideceklerini vurgulayarak,  “Çok çeşitli olumsuz etkileri ve sonuçları olan şiddet insan haklarını ihlal ve tehdit etmektedir. Şiddetin önlenmesinde sadece devlet değil, toplumu oluşturan ilgili bütün özel ve tüzel kişiler de kendilerini ilgilendirdiği ölçüde sorumludur. Birbirlerinin haklarına saygı duymayan kadın veya erkek tüm bireyler, başkalarının haklarına saygıyı öğretemeyen, haklara saygı göstermeyen şiddet üreten herkes sorumludur. Bizler, şiddeti önlemek adına gerekli önlemleri alarak şiddetin yayılmasına sebep olan ne varsa bertaraf etmeye kararlıyız.  Toplumun ahlaki dejenerasyona sürüklenip toplumun en temel birimi aileyi parçalama, bireyi yok etmenin önündeki tüm engelleri aşacağımıza olan inancımız tamdır. Cinsiyet farkı gözetmeden, insan odaklı çalışmaları tercih ederek şiddetin önlenmesi için alınması gereken önleyici tedbirlerin başında eğitimi koyduk. Şiddete yönelik farkındalık, değer kazanımı ve değer yozlaşmasının önlenmesi için ilgili bütün kişi, birim kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde tam da  Kent Konseyinin misyonuna yakışan bir şekilde gereken her noktada devrede olmaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

.