Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Anabilim Dalı'nın yazılı anlatım biçimlerin tümünün incelendiği, dramatik estetiğin temel ilke ve öğelerinin öğretildiği, tiyatronun bilimsel yönüne vurgu yapan, bütünüyle kuram ve eleştiri eğitimine odaklanan bir bilim dalı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Dr. Öğr. Üyesi Fatma Keçeli, programın amacının, "Ülkemiz tiyatrosunun uluslararası alanda tanınması ve tiyatro teorisi ve eleştirisi alanının mevcut niteliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yapacak; entelektüel, yaratıcı tiyatro teorisyenleri, eleştirmenleri ve dramaturgları yetiştirmeyi hedeflemektedir" olduğunu açıkladı.

 Merkezi Atama İle Öğrenci Alınacak
Programa ÖSYM'nin yapacağı merkezi atama sistemi ile öğrenci alacaklarını ifade eden Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, bu bölümü seçecek öğrencilerin; eleştirel düşünme ve yazma becerilerinin, entelektüel kapasitelerinin gelişmiş olması gerektiğini belirtti.

"Düzce, Oldukça Zengin, Canlı Bir Tiyatro Yaşantısına Sahip İki Büyük Şehrin Tam Ortasında"
Sanat eğitimi almak isteyen öğrencilerin genellikle metropollere ve onun olanaklarına yakın olmak istediklerini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Keçeli, "Haklı bir tarafı var bu isteklerinin; alanlarıyla ilgili gelişmeleri anbean takip edebilmek için. Düzce, İstanbul ve Ankara'ya 2,5 saat mesafede. Oldukça zengin, canlı bir tiyatro yaşantısına sahip iki büyük şehrin tam ortasında. Belki de en büyük avantajımız bu. Şehir olarak; hem metropolün hızından, kimi zaman yorucu olan uyaranlarından uzağız, hem de dilediğimiz zaman olanaklarından yararlanabilecek kadar da onlara yakınız. Oldukça yoğun bir okuma programıyla karşı karşıya kalacak olan bölüm öğrencilerimiz için; sakin ve yavaş bir şehir olan Düzce'nin; yemyeşil açık bir kütüphane işlevi göreceğini umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Mezunların İş Olanakları
Mezuniyet sonrası iş olanaklarından da söz eden Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, mezunların; devlet ve şehir tiyatrolarında, özel tiyatrolarda, televizyon ve radyo kanallarında dramaturg, eleştirmen ve program koordinatörü olarak çalışma olanağı bulabileceklerini belirterek, aynı alanda ya da benzer alanlarda akademik kariyerlerine de devam edebileceklerini ifade etti.


Haber: Ö.YILMAZ