Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında eğitim-öğretim faaliyetlerinde yeni bir dönem başlamış oldu. Öğrenci ve öğretmenler MEB’in hazırladığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitime uzaktan devam etmeye başladı. Normalleşme adımları çerçevesinde hafta 2 gün şeklinde yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilse de EBA halen öğrencilerin hayatından önemli bir yer tutuyor.

Salgın süresinde kullarımınım artmasıyla canlı ders yapma, konu anlatımları, etkileşimli uygulamalar, çevrimiçi konu tekrar testleri, sınavlar, akademik destek sistemi gibi çeşitli özellikleriyle EBA dünyanın en çok kullanılan eğitim portallerinden biri haline geldi.

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimiyle elektronik cihazlara erişim imkanı olmadığı için EBA’ya erişemeyen öğrenciler için il genelinde 160'ı aşkın okulda EBA Destek Noktası haftanın altı günü öğrencilerimize hizmet vermeye başladı.

Bunun yanında Düzce genelinde okul olmayan köylerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın destekleriyle EBA Destek Noktası kurulumlarına son sürat devam ediliyor. Öğrenciler bu noktalara gelerek salgın tedbirlerine uygun bir şekilde EBA'dan yararlanıyor.

Uzaktan eğitim sürecinde okulu bulunmayan köylerdeki öğrencilerin de eğitim-öğretim faaliyetlerine katılımlarını sağlamak için hazırlanan Gezici EBA Destek aracı, 30 Eylül 2020 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.

Araçla birlikte her gün farklı okullardan iki Bilişim Teknolojileri öğretmeniyle farklı köylerde ziyaretler gerçekleştirerek taşınabilir internet ve tablet bilgisayarlarla EBA kullanımı konusunda öğrencilere rehberlik ediyor. Başladığı günden bugüne 48 köyü ziyaret eden Gezici EBA Destek aracı, öğrencilere ulaşmaya devam edecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN