Öncü TV'nin 'Kitabın Ortasından' programında konuşan MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Yılmaz Eser, belediye başkanı seçilmesi halinde şehrin kronikleşen birçok problemine hayata geçireceği projelerle merhem olacağını vurguladı. Düzce’de içme suyu, altyapı, trafik, ulaşım ve spora yönelik birçok projesinin olduğunun altını çizen Eser, “Özellikle altyapı projesini yaparken, Düzce’nin 100 – 150’li yılını düşüneceğim.” dedi. Özellikle Düzce’de başta gelen sorunlardan bir tanesi olan otopark sorununa el atacağını kaydeden Eser, en büyük hayalinin ise, raylı sistem olduğunu vurguladı. Eser, ‘Ben ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım.' dedi.

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının ikinci bölümünde MHP Düzce Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Yılmaz Eser, Düzce’de birçok projeyi hayata geçireceğini yineledi.

Whatsapp Image 2024 02 17 At 13.39.49

“Düzce’nin içme suyu problemini çözmek için Uğur Suyu’na baraj yapılması gerekiyor”

Düzce’nin içme suyu sorunu için Uğur Suyu üzerine baraj inşa edilmesi gerektiğini belirten Eser, 23:36 “Şu anda Düzce Belediyesi mevcut yönetiminin projeleri var. Ben projelere bir şey demiyorum, hiçbir zaman da karşı gelmedim projelere. Mesela şu anda mevcut MHP Düzce Belediye Meclis üyelerinin de desteğini verdiği 5 milyonluk içme suyu projesi var. Bir kere Düzce’nin içme suyu problemini çözmemiz için, bu projeyi hayata geçirmemiz lazım. Bunu çözerken, ileride su ile ilgili sorun yaşamayalım diye, Uğur Suyu’nda bir tane baraj yapmamız gerekiyor. Bu barajın finansmanını sağlayıp, içme suyu projesi ile bunu yapmamız gerekiyor. Problem sadece içme suyu ile ilgili değil. Bunun yanında yollar kazılırken, içme suyu, kanalizasyon hatları, yağmurlama hatları, elektrik hatlarını bir sefer de yapıp, bu hesaplamaları da 100 – 150 senelik düşünüp, bir kere de imalatı yapıp, kaplamaları yapılmalı. Çünkü, bunları tekrar tekrar yapmak istemiyorum. Yani boz – yap, olsun istemiyorum. Çünkü bunlar bir dünya maliyet demek. Belediyenin yapmış olduğu kısa vadeli projeler de var. Biz bunlara da karşı değiliz, biz bunları da yapacağız.” şeklinde konuştu.

“En büyük hayalim raylı sistem”

Düzce’de hayata geçirmek istediği en büyük hayalinin raylı sistem olduğunu söyleyen Eser, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Benim en büyük hayalim, bunu her zaman söylüyorum; raylı sistem projesi. Şimdi zamanında Düzce’de bir raylı sistem yapıldı. Ben de o dönemde belediyeye iş yapıyordum O dönemde mühendis arkadaşlara dedim ki; ‘Arkadaşlar, gidin konuşun başkanla bu projeyi yapmayın. Buna biraz daha ödenek bulun, Soğancı’dan başlayın, oradan Kültür Merkezi, adliye, emniyet, Küçüksu, belediye, valilik, hastane, oradan da üniversiteye bir hat bağlayalım.’ Neden? Çünkü adliye ve emniyet, Küçüksu’ya yakın. Küçüksu ile belediye arası da yakın. Hastanenin oradan üniversiteye de bir hat yaptığın zaman hastaların ulaşımla ilgili sıkıntılar yaşanmaz, hem de Düzce’deki trafik sorununu çözmüş oluruz. Aynı zamanda bu raylı sistemi yaparken, şehrin doğu kısmı ile batı kısmına iki tane otopark yaparsak, en azından biz halkımızı oraya çekmiş oluruz, şehir içindeki trafiği de önlemiş oluruz. Benim hayalimdeki en büyük proje bu.”

“Biz Düzce’de ittifak değiliz ama Ankara’da ittifakız”

Ünsal’ın bu projeleri hayata geçirmek için ödeneği nasıl bulacağını sorması üzerine Eser, Ankara’da bakanlıkların kapısının kendilerine ardına kadar açık olduğunu anlatarak, "Bunların maliyeti ile ilgili, biz biliyorsunuz Düzce’de ittifak değiliz, ama Ankara’da ittifakız. Bizim Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey’in dediği, ‘Bütün bakanlıklar bizimdir, her türlü ödenek size sunulacaktır. Ödenek ile ilgili bir sıkıntınız olmasın.’ Bu nedenle biz Ankara’ya güveniyoruz. AK Partili belediyelerin, hükümetten aldığı desteği biz alırız.” ifadelerini kullandı.

“Trafik sorununu çözmek için üst geçitler yapacağım”

Belediye başkanı olması halinde, trafik sorununu çözmek için üst geçit projeleri hazırlayacağını ifade eden Eser, şu ifadelere yer verdi:

27:00 “Biliyorsunuz, 1999 depremlerinden sonra konuşulan neydi?’ Düzce’de geniş caddeler yapılacak, ferah ve refah bir şehir olacak.’ Hep konuşulan buydu. Ne oldu? Geldiğimiz noktada Düzce çok sıkıştırıldı. O zaman da ben kamuya iş yapıyordum ve çok uyarılarda bulundum. Kamunun büyük binaları buralara yapılmaz, şehir merkezi dar. Çünkü ulaşımla ilgili bir yoğunluk var, yoğunluk olduğu için, problem oluyor. Düzce’de otopark sıkıntısı var. Geldiler, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ni de buraya yaptılar, bunlar çok büyük yatırımlar. Buralarda bir insan yoğunluğu oluyor. Düzce’nin yolları bunu kaldırmaz. Ben yıllardan beri dile getirdim, D-100 karayolunda Hal Kavşağı, Olimpiyat, Öztürkler Kavşağı, Kervan’ın da iç kısmı, buralarda çok ciddi bir trafik sıkıntıları var. Mesela ben Körpeşler Mahallesi'nde oturuyorum, sabah evden çıkıyorum trafik Kuzey’den – Güney’e ciddi sıkıntı. Akşam saatlerinde Güney’den Kuzey’e çok büyük sıkıntı yaşanıyor. Şimdi önümüzde biliyorsunuz Ramazan. Ramazan’da da insanlar çok gergin oluyor. Trafikte büyük problemler oluyor. Biz bunu nasıl çözeceğiz? Eski yönetimler mesela ne dedi? Yonca Kavşak olmuyor. Yonca Kavşak dediğim, Kervan’da yapılan bir kavşak türü. Ben geliştirdiğim projeye göre, Ben Hal Kavşağında üst geçit yapacağım. Olimpiyat Kavşağı’na Ankara ve İstanbul yönüne bir üst geçit yapacağım. Yine Öztürkler Kavşağı'nda üst geçitle birlikte sağa bir giriş vereceğim. Düzce sahipsiz mi? Türkiye’nin her yerine bu projeler yapılırken, Düzce sahipsiz kaldı. Otobandan, terminalden çıkan araçların rahat ulaşım sağlamaları için Kervan’da bir üst geçit şart.”

Whatsapp Image 2024 02 17 At 13.39.47

“Millet Bahçesi’nin altına yeraltı otoparkı yapılmalıydı”

Düzce’de yaşanan otopark sorununa da değinen Eser,  29:40: “Biliyorsunuz; depremin üzerinden yıllar geçti, ama hala daha orta hasarlı ve ağır hasarlı binalar var. Ben 1999 depreminde kardeşimi kaybettim, eşimizden, dostlarımızdan vefat edenler oldu. Allah rahmet eylesin. Gerçekten Düzce olarak çok zor süreçlerden geçtik. Şimdi Düzce’ye baktığınız zaman, hala depremin izleri devam ediyor. Gaziantep Caddesi’nin kuzey yönünde metruk binalar var. Bunları, yıkıp, o bölgede güzel bir otopark projem var. O bölgeyi kentsel dönüşüme sokup, oradaki metruk binaları yıkıp, orada otopark yapacağız ve Düzce’deki otopark sorununu çözmüş olacağız. Şimdi 15 Temmuz parkı yapılırken, mevcut Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün danışmanı bir arkadaşım vardı. Ben dedim ki bu arkadaşıma; ‘Bu İnönü Parkı’nın altına otopark yapalım’ dedim. Bu yapılsaydı eğer, en azından çevrenin otopark sorununu çözmüş oluruz. Yani bu iş bir kere yapılıyor, yap – boz olmasın. Bunları anlattık, ama ne oldu? Aynı şekilde yapıldı. Yani düşünsenize, Millet Bahçesi’nin olduğu yerde yeraltı otoparkı olmuş olsa, iyi olmaz mıydı, sorunlar çözülmeyecek miydi? Muhteşem bir proje olurdu… Biz hep anlatıyoruz, ama olmuyor. Ben projelere karşı değilim, ama projelerinde doğru şekilde yapılması lazım. Ben inşaat mühendisiyim, ben şantiyeciyim, ben işi biliyorum. Yani ben krizlere karşı dirençliyim, nasıl krizlerde yönetim yapılabilir, nasıl çözülür, nasıl malzeme alınır, nasıl işçiler yönlendirilir?  Ben bu işlerde uzmanlaştım.”

Düzcespor’da 80’ler ve 90’lar ruhunu geri getireceğim.”

'Düzce'min takımına sahip çıkacağım'

Düzcespor’un en büyük eksikliğinin tesisleşme olduğuna işaret eden Eser, kentin kulübüne sahip çıkacağını kaydetti. Eser, “Bir başka projemiz, Düzcespor. Şimdi Düzcespor bizim vazgeçilmezimizdir. Biliyorsunuz, değerli bir arkadaşımız başkan olarak çıktı, Düzcespor’a sahip çıktı ve bir Noktaya getirdi. Şimdi bakıyorsunuz Türkiye’de zengin bir iş adamı, bir spor kulübünün başında, şampiyon olabiliyor mu? Olamıyor. Buna bir ruh lazım, bu işler sadece parayla olmuyor. Şimdi Başkanımız sağ olsun, baya bir çaba sarf etti. Çünkü transfer ederek, çok para harcayarak bir noktaya gelemiyorsunuz. Buna paranız da yetmiyor. Ne yapacağız? 80’li ve 90’lı yılların ruhunu getirmek için altyapı tesisleri oluşturacağız. Nasıl yapacağız? 10 – 15 tane saha oluşturacağız. Eğitimli, bilgili ve tecrübeli hocalar bulacağız. Öğrencilerimizin bu tesislerde kalmaları için tüm olanakları sağlayacağız. Neden? Çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz. Burada bizim yapmamız gereken, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için, spora teşvik etmeliyiz. Sadece burada futbolda değil, basketbol, voleybol gibi spor dalları da olacak” açıklamalarında bulundu.

Whatsapp Image 2024 02 17 At 13.39.47 (1)

“Konuralp’e halk bahçesi yapacağım”

“Konuralp’e gittiğimiz zaman bazı sıkıntı ve problemler yaşıyoruz.” diyen Eser, son olarak şunları anlattı:

 “Orada bir tane halk bahçesi yapılması gerekiyor. Bunun dışında, düğün salonu, oturma alanları, kafeteryalar gibi bir tesis düşüncesi içerisindeyim. Biz bunu da yapacağız. Belediyecilikte bir de ulaşılmak gerekiyor. Ulaşılamayan belediye başkanı olamaz, ben bu konuda ‘Varım’ diyorum.”