Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Tasarımdan Üretime Endüstriyel Uygulamalar” adlı programda açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Şirin, tasarımdan üretime endüstriyel tasarım ve üretim alanındaki güncel gelişmeleri paylaşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.
Günümüzde endüstriyel dünyada yaşanan hızlı değişim ve dönüşümün tasarım ve üretim süreçlerini daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale getirdiğine dikkat çeken Şirin, konferansla; zorlukları birlikte aşmayı, yeni fırsatları keşfetmeyi ve geleceğin endüstriyel uygulamalarını şekillendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim ve teknolojinin endüstriyel tasarım ve üretim konularında da önemli adımlar atmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirtti. Endüstriyel uygulamalar alanındaki en son gelişmeleri, yenilikleri ve geleceğin trendlerini ele almak için toplandıklarını belirten Sözbir, konferansın bilgi ve deneyim paylaşımının yanında sektördeki profesyonelleri buluşturarak etkileşim ve iş birliği imkanları da sağladığının altını çizdi.
Sözbir, birlikte tasarımın ve üretimin gücünü keşfetmek, inovasyonun önündeki engelleri aşmak ve endüstriyel uygulamalar alanında sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek adına önemli adımlar atmayı hedeflediklerini vurguladı.
Programda sektörün önde gelen temsilcileri; TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar Makine A.Ş.’den Eğitim Projeler Yöneticisi Esra Plevne Büke, Teknik ve Satış Destek Yöneticisi Soner Mecuk, Teknik ve Satış Destek Sorumlusu İsmail Özcan Dinç, MN Mühendislik Kesici Takımlar firmasından Mehmet Şahin, Trakya Kesici Takımlar/SH Teknik’ten Selim Çakmak, FANUC Türkiye Endüstriyel Otomasyon Tic. Ltd. Şti.’den Robotik Uygulama Mühendisi Burak Sönüksün bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Temsilciler görev yaptıkları alanlarda sektörün beklentilerini ve kariyer planlama adına farklı bakış açılarını aktardı.
Programda; “Geleceğin Mühendislik Trendleri”, “Tasarım Evreni ve CAD Uygulamaları”, “Bilgisayar Destekli İmalat”, “Kesici Takım Teknolojilerindeki Son Gelişmeler”, “Eklemeli İmalat ve Dünyadaki Gelişmeler” ile “Robotlar ve Gelecek” başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi.