Kadın girişimciler ile Kadın Kooperatifleri bünyesindeki girişimci kadınlara hijyen eğitimi düzenlendi. Eğitimde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi, halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özelliklerini, bulaşma yollarını, hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceğini veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceğini, hastalık belirtilerini ve korunma yollarını anlattı.

Gıda Mühendisi Şeyma Yıldız gıda işletmelerinde hijyen açısından dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Kadın Emeği Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Alayıldız, kadın girişimcilere gıda işletmelerinde hijyenin önemine değinerek Tarım İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

İl Müdürü Esra Uzun, gıda üretiminin gıda güvenliği kapsamında yapılması gerektiğini vurgulayarak, hijyenin üretimin en temel prensipleri arasında yer aldığını ifade etti. Kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan güçlenmesine fayda sağlayan kadın kooperatifi ve kadın girişimcilerini Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak düzenlenen eğitimler ile de desteklemekte olduklarını kaydetti.

Ayrıca hijyen eğitimi sınavına katılan katılımcılara Hijyen Eğitimi Sertifikası düzenlenecek. 

Editör: Tuğba Aksoy