Düzce rüzgarı estirildi

300 milyon TL’lik yatırım 2024’te kapılarını açacak

Bir kompleks içinde yer alacak olan Park Dedeman Düzce, 130 adet standart ve 8 adet süit odada misafirlerini ağırlayacak. Yaklaşık 500 kişilik balo salonu; etkinlikler, nişan, düğün, kına gibi organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Tesiste; yüzme havuzu, SPA ve fitness bölümlerinin yanı sıra restoranlar ve teras alanları da yer alacak. 300 milyon TL’lik dev yatırım 2024 yılında kapılarını misafirlerine açarak Düzce’de önemli bir eksikliği gidererek turizme katkı sağlayacak. 

Dedeman: Düzce muhteşem bir yer

‘Tarihi, doğal ve gastronomik zenginlik tanıtılacak’

Projenin Düzce’de önemli bir farklılık sağlayacağının altını çizen Dedeman, “Düzce’nin merkezi konumunda ofis, rezidans, AVM ve otel içeren Park Dedeman Düzce, konaklamanın yanında toplantı salonları, spor ve SPA merkezi ile şehirde büyük bir farklılığı sağlayacak. Hem iş ve gezi amaçlı seyahat edenlerin, hem de bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak olan Park Dedeman Düzce, ilin ilk ve tek markalı oteli olacak. Açılışıyla birlikte şehrin tarihi zenginliğinin, şahane doğal güzelliklerinin ve özellikle mutfak kültürünün tanıtılmasını hedefliyoruz. Ankara-İstanbul-Bursa ve Eskişehir’e ortalama 3 saat uzaklıkta bulunan Düzce’nin özellikle bu şehirlerde yaşayanlar için önemli bir kültür turizm durağı olacağına inanıyoruz. 2024 yılında hizmete girecek olan Park Dedeman Düzce, 130 adet standart ve 8 adet süit odadan oluşmaktadır. Yaklaşık 500 balo salonu etkinlikler, nişan, düğün, kına gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapacak. Otelimizde yüzme havuzu, SPA ve fitness bölümleri, restoranlar ve teras alanları bulunacak. Ülkemizin parlayan Düzce’nin turizm sektörü açısından vadettikleri gerçekten şahanedir.” diye konuştu.

Algün: Düzcemiz parlamaya hazır bir yıldızdır

Törende Banu Dedeman’ın ardından söz alan Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, ülkemizin en genç ili Düzce için bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Sanayi ve ticaret alanında her gün daha da gelişen Düzce’miz; sahip olduğu turizm potansiyeli ile de parlamaya hazır bir yıldız konumdadır. Bu değerleri tanıtmak ve ekonomiye kazandırmak amacıyla, Düzcemizin merkezinde 35 bin m² alan üzerinde kurduğumuz, bölgemizin en büyük otelini; AVM, rezidans ve ofislerinden oluşan karma yaşam projemiz Algün Center’da 300 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçireceğiz. İlimizin ilk ve tek beş yıldızlı marka otelini yapmaya karar verdik. Doğasıyla, tarihiyle yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Düzce’nin bu yatırımla turizmde hak ettiği yeri alarak, ülkemizde ilk tercih edilen destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum. Sanayi ve ticaret alanında her gün daha da gelişen Düzcemiz; sahip olduğu turizm potansiyeli ile de parlamaya hazır bir yıldızdır.” dedi.

Turistik zenginliğe vurgu yaptı

İki metropol şehir olan İstanbul ve Ankara’nın kavşak noktasında bulunan Düzce’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle son derece dikkat çekici bir durak olduğunu ifade eden Algün, “Mavi ile yeşilin birleştiği Düzcemiz; Karadeniz’e açılan kilometrelerce sahili, zümrüt ormanları, yaylaları, gölleri ve mağaralarıyla birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yaparken, tarihi zenginlikleri ile de Karadeniz’in Efes’i konumundadır. Batı Karadeniz’in ilk ve tek antik kenti olan Düzce, son dönemde yapılan kazı çalışmalarıyla da arkeolojik kent sıfatını kazanmış ve bu durum tescillenmiştir” dedi.

Çeyrek asırlık geçmişe sahip Algün’ün gerçekleştirdiği projelerle Düzce’nin gelişimine ve modern bir kent olmasına katkıda bulunduklarını ifade eden Cihat Algün, Düzce’ye inanan, Düzce sevdalısı bir iş insanı olarak şehre, Dedeman markasını kazandırmaktan gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.

Şahin: 15 sene önce deseler inanmazdık

Algün’ün ardından konuşan Düzce Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tuncay Şahin, konuşmasında, "15 yıl önce Düzce'ye 5 yıldızlı otel kurulacak dense inanamazdık. Bugün bu törende bir araya gelmek bizler için büyük mutluluk.” diyerek Düzce'nin sanayideki yükselen başarı grafiği hakkında bilgiler verdi.

Özlü: Bir hayalimiz daha gerçekleşiyor

Programın devamında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün seslendirdiği Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait 'Memleket İsterim' şiirinin Düzce'de çekilen klibi izletildi.

İmza töreninde son olarak sahneye çıkan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Bugün burada bir hayalimizin daha gerçekleşmesinden son derece mutluyum. Bu hayalin gerçekleşmesine katkı sunan Sayın Banu Dedeman ve Cihat Algün’e teşekkür ediyorum. Düzce, Ankara ve İstanbul arasında butik bir şehir. Düzce’nin bir tarafta kuzeyi ve güneyi. Güneyinde yaylalar ve şelaleleri vardır. Kuzeyinde tarih ve deniz vardır. Konuralp’te çok hızlı usulüne uygun giden arkeolojik kazılar var. Yaklaşık 80 işçi ve 10 arkeolog çalışıyor. Bu kazıları çok önemsiyoruz. Türkiye’nin kuzey bölgesinin tek antik tiyatrosu burada. Bu kazıların yüzde 70’i tamamladı. Diğer kısmı da 12 aylık kazı programına aldık. Bu tiyatroyu restore edeceğiz ve burayı bir destinasyon merkezi haline getireceğiz.” diyerek Düzce’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.