Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, birçok vizyon projeyi hayata geçiren, hayırsever iş insanlarının da destekleriyle şehrin değişim ve dönüşümüne katkı sağlayan Düzce Belediyesi, yeni projesi ile Alzheimer hastaları ve yakınlarına destek sağlayacak.
Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmalarını sağlamak ve hasta yakınlarını desteklemek amacıyla projelendirilen ve hayırsever iş insanı Ertan Uçar’ın önemli destekleri ile hayata geçirilen ‘Ertan Uçar Alzheimer ve Bakım Merkezi’ için protokol imza töreni düzenlendi. Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen protokole Başkan Dr. Faruk Özlü’nün yanı sıra hayırsever iş insanı Ertan Uçar ile Düzce Belediyesi İmar Müdürü Kalender Aydın katılım sağladı.
“Bir hayali daha gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz”
Atılan imzaların ardından merkeze yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Özlü, bin 750 m2’lik açık alan üzerine 240 m2 kapalı alan şeklinde projelendirilen, içerisinde oyun/aktivite odaları, dinlenme odaları mutfak, wc, personel odası bulunacak olan merkezde ayrıca bahçe bölgesinde de oturma alanları yer alacak olan Ertan Uçar Alzheimer ve Bakım Merkezi’nin toplumda farkındalık oluşturma noktasında önemli bir eşik olduğunu ifade ederek, “Düzce Belediyesi, her alanda örnek ve rol model bir belediyecilik sergileme geleneğini sürdürüyor. Hayata geçirdiğimiz ve bugün protokolünü imzaladığımız bu proje ile Alzheimer hastalarımızın kaliteli ve konforlu bir yaşam sürmelerini istiyoruz. Hastalarımız kadar hasta yakınlarımızın da nefes almasını amaçlıyoruz. ‘Akıllı Yönetim, Akılla Yönetim’ anlayışımızın çalışmalarından olan bu merkezle birlikte bir hayali daha hayata geçirme noktasında attığımız önemli adım için mutluyuz. Toplumumuzun her kesimini ‘amasız’ ‘fakatsız’ bir şekilde kucaklama geleneğimizi dün olduğu gibi bugün ve yarında sürdüreceğiz. Düzce'mize hayırlı olsun” dedi.
Alzheimer Merkezi’nde neler olacak?
“Yaşlı Hizmet Merkezilerinde Sunulacak Gündüzlü Bakım” yönetmeliğine uygun olarak tasarlanan Ertan Uçar Alzheimer ve Bakım Merkezinde; hastaları yaşama bağlamak, günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmelerini sağlamak ve zihinsel rehabilitasyon çalışmalarıyla, hastalığın evre atlamasını geciktirmek amaçlanıyor. Ayrıca, hasta yakınlarının kendilerine zaman ayırabilme olanağı sağlanırken bireysel-grup psikoterapileri, eğitimler ve seminerlerle hastalık konusunda bilgi ve destek verilmesi hedefleniyor.