Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının Düzce’den geçmesi için verdiği mücadele ile tanınan ve bu uğurda yıllardır hem Ankara yollarını aşındıran hem de her platformda Bolu-Düzce güzergahının ne kadar doğru bir karar olacağını anlatan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seminerine davetli konuşmacı olarak katıldı. Şamandar, buradaki konuşmasında, Düzce ve Bolu Gerede güzergahının neden kullanılması gerektiğini gerekçeleriyle anlattı.

Başlıksız 4-11

Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının güzergahının değiştirilerek Düzce ve Bolu’dan geçmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Düzce için Ankara yollarını aşındırıyor

Konuyla ilgili daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’le Ankara’da üst düzey önemli görüşmeler gerçekleştiren Şamandar, hem siyaset hem de bürokrasiden hızlı trenin Düzce’den geçmesi için gereken desteğin verilmesini talep ediyor.

Sakarya'ya kadar hazırlanan projenin güzergahına Düzce ve Bolu’nun eklenmesi noktasındaki girişimleri Düzce’de takdirle karşılanan Şamandar, komşu il Bolu’da da bu amaca hizmet eden etkinliklere katılım sağlıyor.

Bolu’daki seminerde konuştu

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seminerine katılan Şamandar, YHT’nin Düzce ve Bolu’nun ekonomisine katma değer katacağını söyledi.

Prof. Dr. Ayhan Şamandar, şu anda Sakarya'ya kadar hazırlanan projenin bundan sonraki güzergahının neresi olması yönündeki görüşlerini aktardı.

YHT'nin proje çerçevesinde Sakarya'dan sonra Mudurnu ve Beypazarı üzerinden Ankara'ya ulaşmasının öngörüldüğünü belirten Şamandar, hem ekonomik olması hem de herkesin faydalanması için Düzce ve Bolu Gerede güzergahının kullanılması gerektiğini anlattı.

Neden Düzce ve Bolu güzergahından geçmeli?

Türkiye'nin kalkınması için hızlı trenlerin yaygınlaşması gerektiğine işaret eden Şamandar, "En uzun hızlı tren hattı bulunan ülkelerden biri Japonya. Orada insanların çalıştıkları şehirlerde yaşamadıklarını biliyoruz. Burada da Bolu, Düzce ya da Gerede'de yaşayan insanlar, 60-70 dakikalık tren yolculuklarıyla İstanbul'daki işlerine rahat şekilde gidebilir." dedi.

Bakanlığın Ankara-İstanbul YHT Hattı projesine ilişkin bilgiler veren Şamandar, birçok öneride bulundu.

Siyasi ve sivil toplum kuruluşları ile iş insanları da proje hakkında düşüncelerini paylaştı.

Seminere, Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu TSO Başkanı Abdullah Alemdar da katıldı.