Öncü Haber'in "ürünler bazlı fiyatların alım gücüne etkisi" üzerine "Özel Haber''i aşamasında, pazaryerinin tekstil grubu bölümündeki esnaflar, belediye eliyle kurulacak olan pazaryerleri hakkında görüş bildirdi.

Tekstil işi ile ilgilenen Murat Bey, Her gün Düzce pazarına, Cuma sosyete, Pazar sosyete. Bizim işlerimizle, Düzce’nin ekmeğiyle oynuyorlar. Belediye Başkanı’nın müdahale etmesi gerekiyor.

“Pazarın bir günü vardır diyen” Mehmet Yıldız, “Haftanın her günü pazar olursa, pazarlar düşer. Düzce’de her gün Pazar olması her esnafa zarar. Pazar her gün olmaz. Pazarın bir günü vardır yani” dedi. 

Satışlarının yarıya yarıya düştüğünü ifade eden tekstil ürünleri satıcısı, “Her hafta pazar olmaz ki. Çok mantıksız bir şey. Bir de sen tutuyorsun dışardan esnaf getiriyorsun. Yetkililerin bununla bir an önce ilgilenmesini istiyorum ben. Satışlar yarı yarıya düştü” şeklinde konuştu. 

35 yıldır pazaryerinde esnaflık yaptığını söyleyen Ahmet Çofur, “Bu kadar sahipsiz kalınmaması lazım, üzülüyoruz. Ben 35 yıldır buranın esnafıyım. 35 yıldır da bu sıkıntılar devam ediyor. Bu kadar resmiyetsiz olmaması lazım. Buyurun pazarın haline bir bakın. Sosyeteyi getirip kurdular, büyük çadırı getirip kurmuşlar. Öyle bir hizmet ediyorsan kendi esnafına et. Dışardan kim olduğu belirsiz bir şahıs gelmiş orayı kiralamış” cümlelerini kurdu.

Üyesi olduğu Düzce Kent Konseyi tarafından sıklıkla Anıt Park meydanında organizasyon düzenlendiğini belirten Cihan Yangaz, “Bir işin bir kuralı olur, bir semtin bir pazarı olur. Bunun dışında pazaryeri açılması kesinlikle yanlıştır. Benimde üyesi olduğum Kent Konseyi tarafından sürekli Anıt Park’ta festivaller, çalışmalar yapılıyor. Amacının dışına çıkmıştır. Artık gördüğüm kadarıyla her gün festival. Bu merkezdeki bütün sektörlere zarar vermekte, genel anlamda biz pazaryerine de zarar vermekte. Ben bunu mantıklı bulmuyorum” dedi.