Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirilen TÜBİTAK-1002 Atölyesi programının açılışında Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, programa gösterilen yoğun ilginden mutlu olduklarını, her akademisyenin en az bir projesi olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca proje yazma eğitimleriyle başladıklarını belirten Tekin, bilgiyi uygulamaya dökme aşamasına geldiklerini ve toplumun sorunlarına çözüm üreten, ülkeye katkı sunan daha büyük projeler yazmayı amaçladıklarına dikkat çekti.

4-100

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ise üniversitelerin en önemli misyonunun proje üretmek olduğunu dile getirerek, Türkiye’nin gelişimi ve kalkınması için ileri teknoloji üretmenin önemine vurgu yaptı. Multidisipliner yaklaşımla, sorunlara çözüm üreten, katma değerli projelere Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Düzce Üniversitesi Araştırma Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysun Aydın, TÜBİTAK-1002 programıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. 1002-A Hızlı Destek Programı, 1002-B Acil Destek Modülü ve 1002-C Doğal Afetler Odaklı Acil Destek Modülü ile ilgili bilgiler aktaran Aydın, programın amacı, bütçesi, başvuru belgeleri, değerlendirme kriterleri, içerik planlaması, dikkat edilmesi gereken hususlar ve proje başvuru basamakları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

2-176

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Araştırma Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bulut ve Doç. Dr. Aysun Aydın ile Düzce Üniversitesi akademik personeli katıldı.

Program, Proje Yazma Atölyesi ile sona erdi.

Editör: Tuğba Aksoy