Düzce Üniversitesi’nde, Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Yasemin Olğaç Akar’ın moderatörlüğünde; Düzce Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Gülhan Özgüngör’ün, katılımcılara etkili öz geçmişin nasıl hazırlanacağı konusunda detaylı bilgilerini aktardığı program gerçekleştirildi.

1-31

Öz geçmişin tanımı ile sözlerine başlayan Gülhan Özgüngör, öz geçmişin içermesi gereken bölümlerin neler olduğuna ve etkili öz geçmiş yazmak için yapılması gerekenlere değinerek, hazırlanacak olan öz geçmiş türlerinden bahsetti.

Öz geçmişin, özellikle iş başvurularında kullanılan, işverene veya insan kaynakları departmanına adayın kim olduğunu tanıtan bir doküman olduğunu belirten Özgüngör, bu nedenle özenle hazırlanması gerektiğine vurgu yaptı. İyi bir öz geçmişin çok uzun veya çok kısa olmaması gerektiğini, eğer fotoğraf eklenecek ise, iş başvurusuna uygun bir fotoğraf olmasının önemli olduğunu ve öz geçmişte yer alan tüm bilgilerin doğru bir şekilde aktarılmasını sözlerine ekledi.

2-37

Öz geçmişte yer alan bölümlere dikkat çeken Gülhan Özgüngör, öz geçmişte yer alan ön yazı/ niyet mektubunun nasıl yazılması gerektiğini ön yazı örnekleriyle aktardı. Öz geçmiş bölümlerinin genel anlamda; fotoğraf, kişisel bilgiler ve iletişim bilgileri, eğitim durumu, başarı ve ödüller, iş deneyimi, sertifika ve belgeler ile referanslar ve ilgi alanlarından oluştuğunu söyleyen davetli konuşmacı, öz geçmiş hazırlarken en sık yapılan hataları örnekler üzerinden anlattı.

Son olarak, öz geçmiş türleri hakkında bilgiler paylaşan Gülhan Özgüngör, öğrencilerin İŞKUR’a nasıl kayıt olacaklarını ve bu kayıtların kendilerine nasıl fayda sağlayacağı konusuna değinerek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.