Uzman sıkıntısı hevesleri kursakta bırakmıştı

Düzce için kanser tedavisinde önemli bir ihtiyaç olan onkoloji polikliniği uzun bir bekleyişin ardından 2014 yılının Mart ayında Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde hastalara hizmet vermeye başlamış ancak uzman noktasında yaşanan sıkıntı hizmeti sekteye uğratmıştı. 2015 yılının son aylarında Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Onur Eşbah'ın göreve başlaması ile Onkoloji Polikliniği, yeniden hastaların hizmetine açılmıştı. Kanser tedavisine yönelik tıbbi merkez olmadığı için çevre illere ve büyük şehirlere gitmek zorunda olan ve bu nedenle maddi-manevi zorluklarla karşılaşan Düzce'deki hastalar için hayati önem taşıyan Onkoloji Polikliniği'nin verdiği hizmetler konusunda üniversiteden "Sıkıntı yok" açıklaması geldi.

Şikayetlere cevap gibi...

Üniversite hastanesindeki personel sayısında yaşanan azalmaya bağlı olarak hizmette aksama yaşandığı yönünde vatandaşlardan gelen şikayetlerin arttığı bir dönemde gelen bu açıklama, "Sağlık hizmetlerinde sorun olmadığı" yönünde bir mesaj olarak yorumlandı.

"Sağlık hizmetleri aksatmadan devam ediyor"

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Onur Eşbah, İç Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesindeki Medikal Onkoloji ve Hematoloji kliniklerinin kanser hastalarına yönelik sağlık hizmetlerini aksatmadan devam ettirdiğini dile getirerek, solid tümörler için gerekli tüm kemoterapi tedavilerinin Gündüz Tedavi Ünitesi’nde gerçekleştirildiğini ifade etti. Doç. Dr. Eşbah, ayrıca kan hastalıklarıyla ilgili kanserler için de Hematoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Birgül Öneç tarafından kemoterapi tedavisinin başarıyla uygulandığını sözlerine ekledi.

"Tüm onkoloji hastaları tedavi edilebiliyor"

Üniversite hastanesinde tüm onkoloji hastalarının tedavi edilebildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Onur Eşbah, yatarak tedavi edilmesi gereken hastaların da Dahiliye Servisi’nde yatarak ileri tetkik ve tedavilerinin yapıldığını vurguladı. Hastaların Onkoloji Polikliniği'nden son derece memnun olduklarını belirten Doç. Dr. Onur Eşbah, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerden gelen hastaların takip ve tedavilerinin devamı için üniversite hastanesine başvurmasının, tedavideki başarıların bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Doç. Dr. Onur Eşbah, Onkoloji Polikliniği olarak büyük bir ivmeyle çalışmalarına devam edeceklerini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.