Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yanları devam ederken afetin yaşandığı alanlarda vatandaşlar kadar zarar gören hayvanlarda unutulmadı. Düzce’de besicilik işiyle uğraşan Beytullah Kılıç isimli bir vatandaş, kendi imkanları ile aldığı hayvan yemlerini Antalya’ya ulaştırmak için yola çıktı.

Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirine açıklamalarda bulunan Kılıç, “Yangınlarda insanlar kadar hayvanlarda zarar gördü. Yemeğe hiçbir şeyleri kalmadı. Bende ne yapabilirim diye düşündüm. Kendim besicilik işi yapıyorum ve nakliye aracım da var. Bende elimde olan hayvan yiyeceklerini aracıma doldurdum ve yola çıktım. İnşallah orada yaşayan ve mağdur olan insanlara bir nebze olsun faydam olur” şeklinde konuştu.

Öte yandan Düzce’ye döndüğünde yangın felaketinden etkilenen afetzedelere yardım göndermek isteyen vatandaşlar olursa onların yardımlarını da ücretsiz olarak taşıyabileceğini söyleyen Kılıç, “Aynı durumda biz de olabilirdik. Allah kimsenin başına vermesin. Ben döndüğümde eğer oralara yardım göndermek isteyen vatandaşlarımız olursa yardımlarını ücretsiz bir şekilde taşırım. Kendi aracım zaten, hiç gocunmam” dedi.

HABER: Mustafa KİLELİ