Düzce Merkez’e bağlı Yeni Mahalle’de yaşayan 87 yaşındaki Nail Güler, Öncü Haber Merkezi’ni arayarak diyabet hastası olan ve ayağındaki yaralar nedeniyle yürüyemez hale gelen eşi 84 yaşındaki Emine Güler için yardım istedi.

Eşinin tedavi olması gerektiği halde ilerleyen yaşlarından dolayı hastanelere gitmekte zorlandıklarını belirten Güler, “Eşimin ayağındaki sürekli yaralar çıkıyor. Bir sahip çıkanımız yok. Zor durumdayız. Sürekli bir yerlere yönlendiriyorlar ancak çözüm bulunamadı. Yaşlıyız artık peşine de gidemiyoruz” sözleriyle içinde bulundukları zor durumu anlattı.

Nail Amca’yı dinleyen Haber Merkezimiz, Güler çiftinin içinde bulunduğu zor durumu Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’a iletti. Konudan haberdar olan Dr. Yılmaz, sağlık ekiplerine Emine Güler ile yakından ilgilenerek tedavisi için gerekli tüm desteğin sağlanması talimatı verdi.

Vakit kaybetmeden hazırlıklarını tamamlayan sağlık ekipleri yaşlı çiftin yaşadığı eve giderek 84 yaşındaki yaşlı kadını muayene etti. Ardından Hasta Nakil Ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirilen Emine Güler’in tedavisine serviste başlandı. Ayak yaraları temizlenerek pansuman yapılan yaşlı kadının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN