3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekipleri tarafından şehir merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinde bilgilendirme standı açıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz da vatandaşların ilgi gösterdiği standı ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası” olması dolayısıyla toplumun sağlık bilincinin arttırılması, hastalıklar meydana gelmeden önlenebilmesi, koruyucu hekimliğin daha etkin sağlanması ve sağlıklı beslenme, obezite, diyabet, kalp sağlığı ile fiziksel aktivite konularında vatandaşları bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant açtıklarını belirtti.

İl Müdürü Yılmaz, standı ziyaret eden vatandaşların tansiyon ve kilo ölçümlerinin yapıldığını ve değerleri yüksek veya düşük olan hastaların ikinci basamak sağlık kuruluşuna yönlendirildiğini belirtti.

Standımızın yoğun ilgi gördüğünü belirten Yılmaz, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası boyunca bilgilendirme ve farkındalık etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.