Son günlerde gelen şikayetler ile Düzce kamuoyunda tepkilerin odağına oturan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden bir yanlış müdahale iddiası daha geldi. Bahçede çalışırken, koluna kene yapışan 62 yaşındaki Alişan K. isimli bir vatandaş, yakınları ile birlikte Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesine başvurdu.

Oğlu Gökhan K’nın iddiasına göre, keneyi çıkartan Tıp Fakültesi öğrencilerinin yanlış müdahalesi sonucu, yaşlı adamın kolunda enfeksiyon oluştu. Ertesi gün yeniden hastaneye başvuran Alişan K. doktorlardan, “Krem yazacağız, kullanın geçer” cevabı aldı.

Doktorların bu cevabından tatmin olmayan ailesi oluşan enfeksiyon ile ilgili Alişan K’yı Bolu’da bulunan özel bir hastaneye götürdü. Özel hastanede yapılan muayene sonucunda doktorlar, Alişan K’nın koluna yapışan keneyi çıkartmak için uygulanan yanlış müdahale sonucunda enfeksiyon kaptığını söylediler.

Konu ile ilgili şikayetini sesini duyurmak için 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yapan Alişan K’nın oğlu Gökhan K. “Üniversite hastanesi ile ilgili rezilliklere ekleyip duyurabileceğiniz bir durumumu paylaşıyorum. 07.07.2021 de babamı kene ısırması sonucu üniversite acile götürdük. İki öğrencinin müdahalesiyle kene çıkartıldı. Ertesi gün yara kötüleşti ve tekrar başka hastaneye gittik. Orada yanlış müdahale yapılıp steril olmayan neşterle müdahale edildiğini öğrendik. Babamın kolunda şuan uzun bir zaman geçmesine rağmen yanlış müdahaleden dolayı bir parmak genişliğinde delik oluştu. O gün bu gündür aynı yarayla uğraşıyoruz. Şikâyetlerimizden sonuç alamadık. İlgilenmediler, İlgilenmeyi bırakın kapıdan kovmadıkları kaldı. Üniversite hastanesinde bir keneye bile doğru dürüst müdahale edemiyorlar” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI