Çöp ve atıksu büyük sorun!
Düzce'de çevreyi koruma adına önem taşıyan projeler için bekleyiş devam ediyor. 1 yılı aşkın süre önce kapısına kilit vurulan Hecinler mevkiindeki katı atık depolama tesisinin yerine sıfırdan yapılacak geri dönüşüm özellikli tesisle ilgili henüz ihale aşamasına bile gelinmezken, bu durum vahşi depolamanın devam etmesine yol açıyor. Özellikle su kaynaklarına yakın bölgelerde istiflenen çöpler büyük tepki topluyor. Bunun yanı sıra İstanbul'un su ihtiyacının karşılandığı Düzce'de Akçakoca dışında hiçbir ilçede atıksu arıtma tesisi bulunmuyor.

Düzce'nin su kaynakları kirliliğin pençesinde
10 yıldır gündemde olan atıksu arıtma tesisleri ile ilgili son olarak ihalenin yapıldığı Kaynaşlı'da çalışmaların başlayacağı bildirilse de ilk kazmanın ne zaman vurulacağı konusunda gelen bilgi yok. Tesis yokluğu yüzünden su kaynaklarının kirliliğin pençesinde olduğu Düzce'de yatırım bekleyişi sürerken, komşu ilçe Kocaali 50 milyonluk yatırımla inşa edilen Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi'ni bugün açtı.

Başbakan Yıldırım açtı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehre kazandırılan ve Karadeniz’e önemli bir koruma daha getirecek olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ve kanalizasyon hattının açılışı bugün canlı yayın bağlantısı ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirildi. Tören ile Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ve 121 kilometrelik kanalizasyon hattının yanı sıra toplam bedeli yaklaşık 2,5 milyar lira olan 101 adet çevre yatırımının açılışı yapıldı.

Haber: C.ÜSTÜNER